Ελεονώρα Μελέτη: Μίλησε για τη ψυχική υγεία στη Νέα Μάκρη

Ελεονώρα Μελέτη: Μίλησε για τη ψυχική υγεία στη Νέα Μάκρη

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελεονώρα Μελέτη, ήταν μία από τις έξι γυναίκες που μίλησαν χθες για το τι σημαίνει οικογένεια σε εκδήλωση του φορέα «Θάλπος – Ψυχική Υγεία» που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Μάκρη.

Στο πάνελ συμμετείχαν μαζί της η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη και η πρ. Υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, αλλά και η γνωστή ηθοποιός Τζένη Μπότση.

Η κα. Μελέτη, που δοκιμάζεται για πρώτη φορά στον πολιτικό στίβο, επικεντρώθηκε στη σημασία της ψυχικής υγείας, υπογραμμίζοντας πως είναι κάτι που αφορά όλους. Στην τοποθέτηση της εξήγησε τι ορίζουμε εννοιολογικά ως ψυχική υγεία, αλλά και τους λόγους που ο σύγχρονος άνθρωπος οφείλει να ενδιαφέρεται και να φροντίζει για την ακεραιότητα της.

Αναλύοντας παραμέτρους και παράγοντες που απειλούν τη ψυχική υγεία, τόνισε τη σημασία ύπαρξης κρατικών φορέων που θα δίνουν τη δυνατότητα υποστήριξης σε κάθε πολίτη, ενώ επεσήμανε πως το μεγαλύτερο όπλο για τη θωράκιση της ψυχικής υγείας είναι η ψυχική ανθεκτικότητα. Χαρακτηριστικά είπε: «Η ψυχική ανθεκτικότητα αποτελεί τον θεμέλιο λίθο για να χτιστεί μια ακέραιη προσωπικότητα που δεν θα υποκύπτει σε ψυχολογικές και συναισθηματικές επιθέσεις. Η ψυχικά ανθεκτική γυναίκα θα έχει τη δύναμη να φύγει από μια κακοποιητική σχέση. Η ψυχικά ανθεκτική γυναίκα δεν θα υποκύπτει σε κανέναν κακοποιητικό ζυγό».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελεονώρα Μελέτη είναι δευτεροετής φοιτήτρια ψυχολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου, ενώ μέσα στον επόμενο μήνα θα παρουσιάσει το βιβλίο της με θέμα τη ψυχική ανθεκτικότητα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ