Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Καταγγελία για νοθεία στις κάλπες του α΄ γύρου από τον Παπανδρέου

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Καταγγελία για νοθεία στις κάλπες του α΄ γύρου από τον Παπανδρέου

Σε καταγγελία για ευρήματα που παραπέμπουν σε νοθεία στις εσωκομματικές κάλπες της περασμένης προχώρησε ο Γ.Α. Παπανδρέου

 Σε καταγγελία για ευρήματα που παραπέμπουν σε νοθεία στις εσωκομματικές κάλπες της περασμένης προχώρησε ο Γ. Α. Παπανδρέου, με επιστολή του προς την Επιτροπή Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών (ΕΔΕΚΑΠ).

Ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ζητά την «εις βάθος διερεύνηση» των καταγγελιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη σημειώνουν ότι ο λόγος που βρέθηκαν πλεονάζοντα ψηφοδέλτια είναι διότι στη διάρκεια της ψηφοφορίας έπεσε δύο φορές το σύστημα και η διαδικασία -με έγκριση της αρμόδιας εκλογικής επιτροπής- συνεχίστηκε με χειρόγραφα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην εν λόγω επιτροπή, η πλειοψηφία είναι της επιρροής του Γιώργου Παπανδρέου.

Αναλυτικά η επιστολή Παπανδρέου:

«Μου γνωστοποιήθηκε από τον εκπρόσωπό μου στην ΕΔΕΚΑΠ, ότι κοινοποιήθηκαν στην Επιτροπή σας καταγγελίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής.

Άμεσα, ζήτησα από την οργανωτική μου ομάδα τον ενδελεχή έλεγχο των τελικών αποτελεσμάτων. Κατόπιν διασταύρωσης των επίσημων στοιχείων της εταιρίας OTS, που αφορούν τους ηλεκτρονικά διαπιστευμένους στα tablet της εκλογικής διαδικασίας και τα αποτελέσματα ανά κάλπη, προέκυψε ότι σε 164 εκλογικά τμήματα (από σύνολο 841, δηλαδή στο 20% των εκλογικών τμημάτων) στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν – διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο.

Δεδομένου ότι οι διαφορές που εντοπίστηκαν θέτουν ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας και ότι την Κυριακή επίκειται ο δεύτερος γύρος των εκλογών, ζήτω από την Επιτροπή σας ως το πλέον αρμόδιο καταστατικό όργανο να διερευνηθούν εις βάθος οι εν λόγω καταγγελίες, ώστε εκτός των άλλων να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής».

«Απάντηση» Ανδρουλάκη
Εντολή ανανέωσης, ενότητας και πολιτικής αυτονομίας ζήτησε από τους πολίτες για τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής, ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε δηλώσεις του από την Ρόδο.

«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να παίξει με την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης. Κανείς δε θα παίξει με την ενότητα της Δημοκρατικής παράταξης. Πληγώθηκαν τα μέλη μας, οι φίλοι μας από συμπεριφορές “παλαιών πρωταγωνιστών” δεν θα ξαναπληγωθούν. Θα ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ περήφανη ισχυρή παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου», δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. 

Επίθεση Παπανδρέου κατά Ανδρουλάκη – Ζητά απαντήσεις σε 4 θέματα

Ευθεία επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου, τρεις μέρες πριν από τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής, καλώντας τον να απαντήσει σε τέσσερα ζητήματα.

Σε ενημερωτικό σημείωμα η πλευρά του πρώην πρωθυπουργού, με αφορμή τα όσα ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης στον τ/σ Mega σχετικά με την αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής, αναφέρει ότι ο κ. Ανδρουλάκης «αποκάλυψε ότι θέλει να δει τι ποσοστό θα πάρει το Κίνημα Αλλαγής στις εκλογές, για να δει με ποιον θα συνεργαστεί. Και μάλιστα, σημείωσε ότι, δεν μπορεί να αγνοήσει τη θέληση του λαού. Ποια αυτόνομη πορεία, λοιπόν; Και πώς θα ενισχυθεί και θα μεγαλώσει η παράταξη, όταν η πορεία της θα εξαρτηθεί από τρίτους παράγοντες, αλλά όχι από τις δικές μας προτεραιότητες και τα δικά μας προοδευτικά ιδεολογικά και πολιτικά προτάγματα;».

Επίσης, επικρίνει τον κ. Ανδρουλάκη λέγοντας ότι αποφεύγει να μιλήσει και για την ανάγκη προάσπισης της αυτονομίας της πολιτικής της παράταξης «έναντι συμφερόντων, κατεστημένων, αλλά και κάθε άλλης μορφής εξωθεσμικών κέντρων και παραγόντων».

Το δεύτερο ζήτημα για το οποίο η πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου κατηγορεί τον Νίκο Ανδρουλάκη, είναι ότι παραπληροφορεί όταν επικαλείται τους Π. Σάντσεθ και Α. Κόστα δηλώνοντας ότι θα παραμείνει ευρωβουλευτής αν εκλεγεί. «Καμία σχέση με την αλήθεια και τα δύο. Ο πρώτος ήταν βουλευτής και ο δεύτερος, δήμαρχος Λισαβόνας, που το Πορτογαλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, τον επέλεξε ως υποψήφιο πρωθυπουργό».

Με τον ισχυρισμό ότι το κενό ηγεσίας στη Βουλή μέχρι τις επόμενες εκλογές, είναι κρίσιμος παράγοντας και κάθε άλλο παρά θετικός για την ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής και της παράταξης, όπως αναφέρει το άτυπο ενημερωτικό σημείωμα της πλευράς Γ. Παπανδρέου, απευθύνονται στον κ. Ανδρουλάκη τα ερωτήματα: «Ποιος θα σταθεί απέναντι στους Μητσοτάκη και Τσίπρα;

Ποιος θα δώσει τη μάχη στον κορυφαίο θεσμό της Δημοκρατίας; Ποιος θα διαμορφώσει με τη συνολική του παρουσία και δράση το στίγμα της παράταξής μας, με το οποίο θα ζητήσουμε από τον ελληνικό λαό την ψήφο του, αν όχι ο πρόεδρος της; Οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας, θα μπορούν ανενόχλητοι να επιβάλουν τον καθηλωτικό συντηρητικό διπολισμό, που βολεύει τους λίγους και έχοντες, αλλά καθιστά αβίωτη τη ζωή των πολλών».

Το τρίτο θέμα αφορά την ανανέωση για την οποία, σημειώνεται πως «δεν έχει απαντήσει ακόμη, γιατί χαρακτηρίζει ανανέωση τις πιο παλαιοκομματικές και πελατειακές πρακτικές που ακολούθησε το 2013, όπως μαρτυρούν τα δημοσιεύματα της εποχής, κατέχοντας κορυφαία κομματική θέση».

Το τέταρτο ζήτημα είναι για το debate όπου κατηγορείται ο Νίκος Ανδρουλάκης πως κρύβεται και καλείται να απαντήσει «γιατί δεν αποδέχεται την πρόταση για έναν δημόσιο διάλογο που θα δίνει την δυνατότητα για πλήρεις και ουσιαστικές τοποθετήσεις; Ποια είναι η διαφορά; Ότι χρειάζεται περιεχόμενο και συγκεκριμένες προτάσεις;».

Απάντηση
Η πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη δεν προτίθεται να απαντήσει στα ερωτήματα που τέθηκαν, με το ενημερωτικό σημείωμα, από την πλευρά του Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τους συνεργάτες τού υποψηφίου για την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής.

«Δεν θα μπούμε σε προσωπικές αντιπαραθέσεις και πολώσεις ενόψει του β΄γύρου. Θα διαφυλάξουμε την ενότητα και θα εγγυηθούμε την ελπίδα των 270.000 πολιτών για μια ισχυρή κι ενωμένη Δημοκρατική Παράταξη», αναφέρουν συγκεκριμένα και τονίζουν: «Αντίπαλος είναι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ που κρατούν τη χώρα πίσω. Στόχος μας είναι η ανατροπή του δικομματισμού που επιβάλουν».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS