Εκλογές 2023 - ΣΥΡΙΖΑ: «Στη Ροδόπη επικράτησε το τουρκικό προξενείο» - Τοπικά στελέχη του κόμματος λένε: «Ο Μητσοτάκης έχει δίκιο»

Εκλογές 2023 - ΣΥΡΙΖΑ: «Στη Ροδόπη επικράτησε το τουρκικό προξενείο» - Τοπικά στελέχη του κόμματος λένε: «Ο Μητσοτάκης έχει δίκιο»

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο -και μάλιστα από τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- επιβεβαιώνονται οι σοβαρές καταγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για ανοιχτή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ μουσουλμάνων υποψηφίων και για τον σκιώδη ρόλο που διαδραμάτισε το «μακρύ χέρι» της Άγκυρας στην εκλογή των δύο μειονοτικών του κόμματος στη Θράκη.

Ενώ λοιπόν ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος, προχωρούσε σε ακόμη μια δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή των Οζγκιούρ Φερχάτ και Χουσεΐν Χασάν Ζεϊμπέκ σε Ροδόπη και Ξάνθη αντιστοίχως, τονίζοντας πως αμφότεροι είναι «ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου», καλώντας παράλληλα την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να τους αποπέμψει, άλλο ένα τοπικό στέλεχος ήρθε να επιβεβαιώσει με τον πλέον ηχηρό τρόπο τις καταγγελίες Μητσοτάκη.

Η επιβεβαίωση

Ο Θανάσης Καλογιαντσίδης, πρώην μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης και πρώην αναπληρωτής συντονιστής της Οργάνωσης Μελών Κομοτηνής, σε ανάρτησή του στα social media ξεκαθάρισε ότι «δεν επικράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ επί της ΝΔ στη Ροδόπη, αλλά το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής», προσθέτοντας ότι «ο Μητσοτάκης έχει δίκιο».

Είχε προηγηθεί άλλη μια σχετική καταγγελία από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, την Ελένη Λαφτσή, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δήμου Κομοτηνής, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία με τη σειρά της είχε κάνει λόγο για «παρέμβαση» του τουρκικού προξενείου στα πολιτικά πράγματα.

«Ποιος διοικεί τον ΣΥΡΙΖΑ;»

Να σημειωθεί ότι ο κ. Καλογιαντσίδης παραιτήθηκε από τη θέση του στον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο, καταγγέλλοντας, μεταξύ άλλων, «ανθρωποφαγίες, μηχανισμούς», «εσωστρέφεια» και «παράδοση στο Προξενείο», ενώ εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση προσωπικά στον Νίκο Φίλη, αλλά και στα μέλη της εσωκομματικής «Ομπρέλας», διερωτώμενος αν τον ΣΥΡΙΖΑ «τον διοικεί η ηγεσία του ή οι δικαιωματιστές του 3%».

Σε αυτό το σημείωμα-δριμύ κατηγορώ κατά της ηγεσίας και όσων στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν τα στραβά μάτια σ’ αυτά τα επικίνδυνα που συμβαίνουν στη Θράκη, έγραφε μεταξύ άλλων: «Ο κύριος Φίλης δεν πήρε χαμπάρι πως ο “σύντροφος Οζγκιούρ” έκανε τουρκοτουρκική προεκλογική εκστρατεία; Γνωρίζει πως συχνότατα παρευρίσκεται σε εκδηλώσεις, τελετές κ.λπ. παρακρατικών δομών που η Τουρκία συντηρεί εντός της Ελλάδος; Συμφωνεί με αυτές τις ενέργειες; Γνωρίζει ο κ. Φίλης πως ο δικός τους μέχρι πρότινος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου, σε συνέντευξή του σε τοπικό ΜΜΕ (Xronos Media Group) “φωτογράφισε” τον “σύντροφο Οζγκιούρ”, θέτοντας το δίλημμα πως, εάν οι πολίτες τον επιλέξουν, θα είναι βουλευτής που θα κινείται εξωθεσμικά και θα δίνει πρώτα λόγο σε μηχανισμούς, σε παράκεντρα, άλλες δομές, για λογαριασμό ξένων χωρών; Δεν γνωρίζει πως ο “σύντροφος Οζγκιούρ” μίλησε σε τουρκικό σταθμό, ο οποίος μάλλον δεν είναι και πολύ αριστερός, αφού θεωρείται φίλα προσκείμενος προς το τουρκικό κόμμα MHP (Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης) του γνωστού Τούρκου νεοφασίστα Ντεβλέτ Μπαχτσελί, γνωστού και ως κόμματος των “Γκρίζων Λύκων”;».

Τουρκική διείσδυση

Στον ρόλο που διαδραματίζει το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής αναφέρθηκε εμμέσως ο μέχρι πρότινος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, Δημήτρης Χαρίτου, μετά τη μη επανεκλογή του, κάνοντας λόγο για την «ιδιαιτερότητα» της περιοχής, υπονοώντας τη διείσδυση του τουρκικού παράγοντα στον μουσουλμανικό πληθυσμό: «Υπάρχουν ορισμένα πράγματα, τα οποία σε εμάς εδώ είναι γνωστά. Όλοι γνωρίζουν για την ιδιαιτερότητα που έχει εδώ η περιοχή, αλλά δεν σας κρύβω ότι δεν τη λαμβάνουν πάντα υπ’ όψιν όλοι. Τι θέλω να πω; Γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα τέσσερα αυτά χρόνια που ήμουν βουλευτής απευθύνθηκα συνολικά στην πλειοψηφία της κοινωνίας και όχι μόνο στο ένα κομμάτι. Ανέδειξα θέματα που αφορούν όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μου. Προφανώς αυτά δεν αξιολογήθηκαν ή δεν κυριάρχησαν στη σκέψη ενός μεγάλου τμήματος της κοινωνίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη επιτέθηκε στον Κ. Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για «επικίνδυνο εθνικά χαρτί της στοχοποίησης και του διχασμού Ελλήνων πολιτών, υποτιμώντας τη δημοκρατική συμπεριφορά τους. Είναι πρωτοφανές και αδιανόητο. Είναι και επικίνδυνο, διότι διχάζει την τοπική κοινωνία».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ