Εκλογές 2023: Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κωνσταντίνος Τασούλας - Παρέδωσε στην Σακελλαροπούλου τα επίσημα αποτελέσματα της κάλπης [Εικόνες - Βίντεο]

Εκλογές 2023: Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κωνσταντίνος Τασούλας - Παρέδωσε στην Σακελλαροπούλου τα επίσημα αποτελέσματα της κάλπης [Εικόνες - Βίντεο]

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα

Ο κ. Τασούλας, ευδιάθετος παραλαμβάνοντας στο Γραφείο του Προέδρου της Βουλής τα εκλογικά αποτελέσματα από την υπηρεσιακή υπουργό Εσωτερικών κυρία Σπανού την ευχαρίστησε για την άψογη διοργάνωση της εκλογικής διαδικασίας.

Η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου από την πλευρά της τόνισε πως είναι πολύ ευχάριστο ότι κύλησε ομαλά η διαδικασία των εκλογών σε ένα πλαίσιο Δημοκρατίας, ότι δεν ξεπεράστηκαν τα όρια της έντασης και ότι κύλησαν όλα ομαλά.

apotelesmata1

apotelesmata2

apotelesmata3

apotelesmata4

apotelesmata5

apotelesmata6

«Το Σύνταγμα έχει με μεγάλη σαφήνεια τα πράγματα, θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες κατά γράμμα», κατέληξε.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η δεύτερη πράξη της επόμενης ημέρας με την συνταγματική πρόβλεψη των διερευνητικών εντολών σε Κυριάκο Μητσοτάκη, Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Ανδρουλάκη προκειμένου αυτοί να εξετάσουν εάν επιθυμούν και μπορούν να σχηματίσουν Κυβέρνηση η οποία θα μπορέσει να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την νέα Βουλή που προέκυψε από το αποτέλεσμα της κάλπης.

Λίγο νωρίτερα στις 11:00, η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού, είχε παραδώσει στον κ. Τασούλα τα τελικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, νίκη με μεγάλη διαφορά πέτυχε η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής. Ενισχυμένο βγήκε από τη διαδικασία το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, ενώ η επόμενη Βουλή θα είναι πεντακομματική, καθώς το ΜέΡΑ25, η Πλεύση Ελευθερίας και η Νίκη δεν μπαίνουν στη Βουλή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ