Ειδικό Δικαστήριο: Συνεχείς αποκαλύψεις για το ΣΥΡΙΖΑ Channel - Το SMS, το ημερολόγιο και οι συναντήσεις - Κορύφωση αποκαλύψεων με την απολογία Καλογρίτσα

Ειδικό Δικαστήριο: Συνεχείς αποκαλύψεις για το ΣΥΡΙΖΑ Channel - Το SMS, το ημερολόγιο και οι συναντήσεις - Κορύφωση αποκαλύψεων με την απολογία Καλογρίτσα

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία βγαίνουν στην επιφάνεια του Ειδικού Δικαστηρίου.

Οι αποκαλύψεις δείχνουν να μην έχουν τέλος σχετικά με τις προσπάθειες του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά το 2016 ώστε με κάθε τρόπο να μπορέσει να δημιουργήσει το ΣΥΡΙΖΑ Channel.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τόσο τα SMS όσο και το ημερολόγιο της ιδιαιτέρας γραμματέως του επιχειρηματία, που καταδεικνύει τις επισκέψεις του κ. Παππά στα γραφεία του επιχειρηματία αλλά και τη μοιρασιά που θα γινόταν στις μετοχές του τηλεοπτικού σταθμού που είχε προγραμματιστεί να βγει στον αέρα.

Κορύφωση η απολογία Καλογρίτσα

Κομβική αναμένεται να είναι η 30ή Ιανουαρίου, όταν όλες οι αποκαλύψεις θα κορυφωθούν κατά την απολογία του κ. Καλογρίτσα.

Διασταυρώνουν τα ξίφη τους

Καθημερινά μέσα στη δικαστική αίθουσα του Ειδικού Δικαστηρίου διασταυρώνουν τα ξίφη τους οι συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Παππά και του κ. Καλογρίτσα, σε μια προσπάθεια δρόμου να απαντήσει η μία πλευρά στις αποκαλύψεις της άλλης.
Δεν πρέπει να παραληφθεί ότι μεταξύ των συνηγόρων του πρώην υπουργού Επικρατείας υπάρχουν δύο υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Μαντζουράνης και ο Θεόδωρος Μαντάς (τρίτος συνήγορος, που δεν θα πολιτευτεί, είναι ο Βαγγελής Γεωργακόπουλος), ενώ από την πλευρά του επιχειρηματία είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος (δεύτερος συνήγορος, που δεν θα πολιτευτεί, είναι ο Άγγελος Καραχάλιος).

Να πάρει θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι καθημερινές αποκαλύψεις στο Ειδικό Δικαστήριο έχουν προκαλέσει και περαιτέρω πολιτικές αναταράξεις, καθώς η κυβέρνηση ζητά επίμονα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του, Αλέξη Τσίπρα, να σπάσει τη σιωπή του και να πάρει θέση για τα όσα διαδραματίζονται μέσα στο δικαστήριο για τις ενέργειες του κ. Παππά το 2016, όταν είχε ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών.

Ένταση στη δικαστική αίθουσα

Υπενθυμίζεται πως χθες επικράτησε ένταση στη δικαστική αίθουσα, όταν ο κ. Λοβέρδος, μετά το περιβόητο SMS που είχε αποκαλύψει (18.1.2023) ότι έστειλε ο κ. Παππάς στον κ. Καλογρίτσα για τα πρόσωπα που θα συμμετείχαν με την ιδιότητα του μετόχου «ΣΥΡΙΖΑ Channel», κατέθεσε στο δικαστήριο απόσπασμα από το ημερολόγιο της Ευθαλίας Διαμαντή, γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα. Από το απόσπασμα του ημερολογίου προκύπτει ότι υπήρξαν επισκέψεις του Κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου με τον πρώην υπουργό Επικρατείας κ. Παππά στο γραφείο του κ. Καλογρίτσα, όπως και συνάντηση του τελευταίου με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη στον Πειραιά.

Επιπροσθέτως, την περασμένη Τετάρτη οι συνήγοροι υπεράσπισης του επιχειρηματία, Ανδρέας Λοβέρδος και ο Άγγελος Καραχάλιος, κατέθεσαν στο Ειδικό Δικαστήριο SMS του Νίκου Παππά προς τον Χρήστο Καλογρίτσα στο οποίο καταγράφονται τα ονόματα των μετόχων, με τα ποσοστά που θα κατείχαν στην εταιρεία που θα συστηνόταν για το κανάλι το οποίο επρόκειτο να δημιουργηθεί, μέσα από τη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών. Στα ονόματα αυτά περιλαμβάνεται και ένα πρόσωπο με τον κωδικό «Α2». Πρόκειται για τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, εκ των στενών συνεργατών του Μεγάρου Μαξίμου το επίμαχο έτος 2016.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS