Βρούτσης: Σήμερα και αύριο η έκτακτη ενίσχυση σε 105.818 συνταξιούχους

Βρούτσης: Σήμερα και αύριο η έκτακτη ενίσχυση σε 105.818 συνταξιούχους

Σήμερα και αύριο θα μπει στους λογαριασμούς 105.818 συνταξιούχων η έκτακτη ενίσχυση που προανήγγειλε ο Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στο Mega χθες, ανέφερε πως μέχρι την Τρίτη θα έχουν μπει εκτάκτως τα ποσά στους λογαριασμούς των συνταξιούχων, ποσά που τους οφείλονταν από τον Μάιο του 2019, όπως είπε.

«Επιδίωξή μας, μαζί με τη διοίκηση του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), είναι να κλείσουμε κάθε εκκρεμότητα του παρελθόντος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης. Οι οφειλές σχετίζονται με το έκτακτο βοήθημα του 2019, «αυτό που είχαμε χαρακτηρίσει ως “επίδομα κάλπης” γιατί ήταν ακριβώς πριν τις εκλογές» σημείωσε ο κ. Βρούτσης συμπληρώνοντας πως «καταφέραμε και αποκαθιστούμε και αυτήν την αδικία».

Τα ποσά θα πιστωθούν εμβόλιμα στους λογαριασμούς και δεν χρειάζεται καμία αίτηση από τους συνταξιούχους.

Πληρώνονται και οι εργαζόμενοι σε αναστολή εργασίας

Ακόμη, όπως τόνισε χθες ο υπουργός Εργασίας, μέχρι σήμερα το βράδυ θα έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή των εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας. Πρόκειται για 328.000 εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή λόγω της πανδημίας.

Εκείνο που εκκρεμεί για τον Νοέμβριο, είναι οι πληττόμενες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι που μπήκαν σε αναστολή το διάστημα αυτό. «Επιδίωξή μας είναι να δοθούν μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, νωρίτερα δηλαδή κι από αυτό που είχαμε πει», δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

Για την περίπτωση των εργαζομένων του Δεκεμβρίου σημείωσε ότι «δεν γνωρίζουμε λόγω της πανδημίας πώς θα εξελιχθεί το ζήτημα». Εκείνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι για τις κλειστές επιχειρήσεις του Δεκεμβρίου, όποιες προκύψουν, τα χρήματα θα καταβληθούν μέσα στον Δεκέμβριο».

Σχετικά με το ενδεχόμενο οι αναστολές εργασίας να παραταθούν και τους επόμενους μήνες τόνισε ότι «κανένας εργαζόμενος και κανένας άνεργος δεν θα μείνει ακάλυπτος όσο διάστημα βρισκόμαστε σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον».

Τέλος , ο υπουργός αναφέρθηκε στις ενέργειες που γίνονται σχετικά με τις 135.000 εκκρεμείς συντάξεις. «Μέχρι το τέλος του 2021 οι ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις θα αποδοθούν σε όλους» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και «από τις αρχές του 2022 θα παίρνουν όλοι τις συντάξεις ψηφιακά σε ένα δευτερόλεπτο.»

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS