Bloomberg για εκλογές: Ο Μητσοτάκης θα εδραιώσει τη νίκη του στη δεύτερη κάλπη - Μήνυμα στις αγορές ότι θα συνεχιστούν οι φιλικές προς τις επενδύσεις πολιτικές

Bloomberg για εκλογές: Ο Μητσοτάκης θα εδραιώσει τη νίκη του στη δεύτερη κάλπη - Μήνυμα στις αγορές ότι θα συνεχιστούν οι φιλικές προς τις επενδύσεις πολιτικές

«Ένα βήμα πιο κοντά σε μια νέα τετραετία βρίσκεται από χθες το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς το αποτέλεσμα της κάλπης κατέληξε σε πραγματικό σφυροκόπημα για την αξιωματική αντιπολίτευση του Αλέξη Τσίπρα», γράφει σήμερα άρθρο του Bloomberg.

Η κεντροδεξιά παράταξη του Μητσοτάκη έλαβε σχεδόν το 41% των ψήφων έναντι ποσοστού σχεδόν 20% για τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, λόγω του συστήματος της απλής αναλογικής, δεν μπορεί να σχηματίσει απευθείας αυτοδύναμη κυβέρνηση, γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να πάει και σε δεύτερη κάλπη σε σχεδόν έναν μήνα αντί να προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού.

Οι ψηφοφόροι, όπως αναφέρεται, πείσθηκαν από τη δέσμευση Μητσοτάκη να «χτίσει» πάνω σε μια από τις ταχύτερες οικονομικές ανακάμψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει φέρει την Ελλάδα στο κατώφλι της επιστροφής στην επενδυτική βαθμίδα.

Τα τρία κορυφαία κόμματα θα έχουν ένα διάστημα εννέα ημερών προκειμένου να διερευνήσουν αν είναι πιθανή μια κυβέρνηση συνεργασίας, ωστόσο αυτό είναι απίθανο, από τη στιγμή που οι ηγέτες όλων των μεγάλων κομμάτων έχουν αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο, αλλά και γιατί ο Μητσοτάκης έχει πλέον μπροστά του ανοιχτό τον δρόμο προς μια αποφασιστική νίκη, αν διενεργηθούν νέες εκλογές.

«Η Νέα Δημοκρατία έλαβε την έγκριση του λαού να κυβερνήσει μόνη της», δήλωσε ο αρχηγός της ΝΔ το βράδυ της Κυριακής. «Γνωρίζω πόση δουλειά έχουμε μπροστά μας, η οποία απαιτεί μια κυβέρνηση που πιστεύει πραγματικά στις μεταρρυθμίσεις και που έχει την ικανότητα να τις εφαρμόσει».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS