Αϋφαντής: Ως υπουργός Εξωτερικών ο Κατρούγκαλος ικέτευε τον Τσαβούσογλου να μη γίνει στη «βάρδιά» του η ζημιά στα ελληνοτουρκικά

Αϋφαντής: Ως υπουργός Εξωτερικών ο Κατρούγκαλος ικέτευε τον Τσαβούσογλου να μη γίνει στη «βάρδιά» του η ζημιά στα ελληνοτουρκικά

Παρασκήνια από την εξωτερική πολιτικήτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε στον τηλεοπτικό σταθμό Κρήτη TV ο Πρέσβης επί τιμή, Γεώργιος Αϋφαντής.

Ανακαλώντας στην μνήμη του στιγμές από τη θητεία του Γιώργου Κατρούγκαλου στο υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Αϋφαντής ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τον θυμάμαι τον κύριο Κατρούγκαλο όταν ήμουν Πρέσβης το 2019 στην Σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης. Είχε έρθει και ο κύριος Τσαβούσογλου στο Ελσίνκι, τον οποίο ικέτευε για μία συνάντηση. Να τον ικετεύει και να του λέει ο άλλος: “Να καθίσουμε σε έναν καναπέ να τα πούμε βρε παιδί μου. Όχι”».

«Άλλη ώρα, δεν μπορώ»

Ωστόσο, ο Έλληνας ΥΠΕΞ φέρεται να επέμενε σύμφωνα με τον κ. Αϋφαντή «και τελικά, για να τον ξεφορτωθεί ο κύριος Τσαβούσογλου του είπε «άλλη ώρα δεν μπορώ, 10 η ώρα το βράδυ. Δέκα η ώρα το βράδυ ήμαστε εκεί». Έμειναν μισή ώρα μέσα και όταν βγήκε αναφώνησε ανακουφισμένος: «Εντάξει, δε θα γίνει τίποτα μέχρι τον Σεπτέμβριο».  Τότε πετάχτηκε ένας συνεργάτης του και του λέει: «"Μούφα κύριε υπουργέ, μούφα" , το παιδί αυτό νέο, εκφράστηκε έτσι».

«Τον κοίταζα και εγώ και οι υπόλοιποι, πολύ λίγοι διπλωμάτες ήμαστε, ήταν και η ΕΡΤ έξω, περίμενε ο κύριος Μελέτης. Αυτός ο άνθρωπος είχε έρθει να ικετεύσει να μη γίνει στη βάρδια του η ζημιά, γιατί Σεπτέμβριο υπολόγιζε να κάνει εκλογές το 2019», κατέληξε ο κ. Αϋφαντής, συμπεραίνοντας πως «γινόμαστε ικέτες» απέναντι στην Τουρκία.

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα μετά το 18:00

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS