Ανεβαίνουν οι τόνοι για τη Θράκη: Σκληρή κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα

Ανεβαίνουν οι τόνοι για τη Θράκη: Σκληρή κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα

 Σφοδρή είναι η σύγκρουση Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για τα τεκταινόμενα στη Δυτική Θράκη με την αντιπαράθεση να περνά πλέον σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ κατηγόρησε εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα ότι γνώριζε για την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη και Ξάνθη αλλά επέλεξε να μην αναλάβει καμία πρωτοβουλία και να τους αφήσει στα ψηφοδέλτια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε μάλιστα ότι ο ίδιος θα θέσει το θέμα της για δράση του τουρκικού προξενείου, στον ϊδιο τον Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι αυτές οι πρακτικές δεν ειναι ανεκτές και πρέπει να σταματήσουν...

Λίγες ώρες αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη με συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του TRT η οποία θα προβληθεί το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με απόσπασμα των δηλώσεων του που έδωσε στη δημοσιότητα η Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας απέδωσε τις δηλώσεις Μητσοτάκη σε εκλογικές σκοπιμότητες της ΝΔ ισχυριζόμενος ότι το «πρόβλημα» δημιουργείται επειδή νίκησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και όχι το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ. Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο απόσπασμα δηλώσεων του κ. Τσίπρα δεν γίνεται καμία αναφορά στο θέμα του τουρκικού προξενείου και του ρόλου που διαδραμάτισε στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Οι κατηγορίες Μητσοτάκη

Μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά πριν τις εκλογές» και του είχε περαστεί το μήνυμα «μην τους βάλεις στα ψηφοδέλτια». Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμα οτι δεν θα ανεχθεί την εργαλειοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας από την Τουρκία, προαναγγέλλοντας ότι θα θέσει το θέμα και στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην επόμενη συνάντησή τους, όποτε αυτή γίνει.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την υπόθεση της Ροδόπης και την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου, «σε αυτές τις εκλογές υπήρξαν σαφέστατες παρεμβάσεις υπέρ υποψηφίων με μηνύματα "ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο" για δύο βουλευτές» όπως αποκαλύπτει το ΘΕΜΑ της Κυριακής. «Καταλαβαίνετε τι εθνικές συνέπειες έχει το θέμα αυτό και την προσπάθεια ενσωμάτωσης;» έθεσε το ερώτημα ο κ. Μητσοτάκης.

Με αφορμή, δε, συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην οποία έκανε λόγο για κυπατζίδικες πρακτικές ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «δεν καταλαβαίνουμε τι διακυβεύεται στην Θράκη;». Όπως τόνισε, μάλιστα, «ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί πριν από τις εκλογές υπηρεσιακά. Το γραφείο του είχε ενημερωθεί. Είχε ενημερωθεί απόλυτα ότι το προξενείο έκανε προεκλογική καμπάνια για δύο βουλευτές. Το μήνυμα που περάσαμε ήταν σαφές, "μην τους βάλεις αυτούς τους δύο στα ψηφοδέλτια" αλλά δεν μας άκουσε. Θα κριθεί γι' αυτό ο κ. Τσίπρας. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι οι δύο αυτοί βουλευτές δεν έχουν πει καμία κουβέντα; Τους ζητώ το ελάχιστο, να πουνε ότι εκπροσωπούμε τη μουσουλμανική μειονότητα».

«Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και αυτό το μήνυμα θε περάσω στον κ. Ερντογάν. Δεν θα ανεχτώ εργαλειοποίηση της μειονότητας από την Τουρκία. Δεν έχει κανένα δικαίωμα. Μια τόσο σκληρή παρέμβαση για να εκλεγούν βουλευτές που πρεσβεύουν λογικές του τουρκικού αναθεωρητισμού πρέπει να τελειώσει. Τονίζω ότι υπάρχει ακόμα τρόπος να διορθωθεί: να πουν ότι εκπροσωπούν την μουσουλμανική μειονότητα μόνο και όχι το τουρκικό προξενείο» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα και συμπλήρωσε: «Θα πω στον Ερντογάν ότι αυτές οι πρακτικές πρέπει να σταματήσουν. Δεν έχει κανέναν λόγο να ανησυχεί για τη μουσουλμανική μειονότητα. Εμείς είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας να έχουμε ίσες ευκαιρίες».

Απάντηση Τσίπρα: Πλήττουν την κοινωνική ειρήνη σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή

Στις κατηγορίες Μητσοτάκη απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο TRT και τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο.

Ερωτηθείς για την συζήτηση των τελευταίων ημερών σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ροδόπη, σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κα Μπακογιάννη λέγοντας ότι πήγε στην Ροδόπη και απείλησε την μειονότητα. «Αν δεν ψηφίσετε ΝΔ θα περάσετε δύσκολα, τους είπε. Αυτές είναι λογικές Μαφίας. Λυπάμαι γι' αυτή την έκφραση, αλλά δεν μπορώ να βρω κάποια άλλη έκφραση για να τοποθετηθώ» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε επίσης ότι «Μια αθλιότητα βλέπουμε αυτές τις μέρες από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ. Παίζει με ευαίσθητα εθνικά μας θέματα. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, είμαι 49 χρονών, 49 χρόνια πάντοτε οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας στη Ροδόπη επιλέγουν με τα δικά τους κριτήρια κάποιους μουσουλμάνους απ' όλα τα κόμματα. Όταν επέλεγαν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ δεν υπήρχε πρόβλημα; Τώρα που επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει πρόβλημα; Και είναι ντροπή για 10 - 15.000 ψήφους να δημιουργούνται εντάσεις, που πλήττουν τη σταθερότητα και την κοινωνική ειρήνη σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή».

Σκέρτσος: Εξακολουθεί και φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει με τις λέξεις και κάνει το άσπρο μαύρο. Ως συνήθως. Δεν μας ενδιαφέρει ποιο κόμμα ψηφίζεται στη Ροδόπη. Αρκεί να μην εκπροσωπεί την “τουρκική” μειονότητα. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή κι ο ΣΥΡΙΖΑ την πάτησε. Είναι εθνικό ζήτημα οι εκπρόσωποί μας στη Βουλή να μην είναι ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου» ανέφερε σε νεότερη δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Άκης Σκέρτσος.

Και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αγνόησε προειδοποιήσεις και πληροφορίες που επίσημα του μεταφέρθηκαν ΠΡΙΝ τις εκλογές και συνεχίζει να παίζει με τη φωτιά. Ανακατεύοντας και δυσφημώντας από την Ντόρα Μπακογιάννη μέχρι και την ΕΥΠ που έχει κρίσιμο και διαχρονικό ρόλο στα μειονοτικά ζητήματα εδώ και δεκαετίες.

Αντί να πετάει, λοιπόν, την μπάλα στην εξέδρα, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο υποψήφιοί του πρέπει να απαντήσουν σε ένα και μόνο ερώτημα: εκπροσωπούν και διεκδικούν την ψήφο της μουσουλμανικής ή της “τουρκικής” μειονότητας;

Θέλουμε μια απλή, ξεκάθαρη απάντηση από τους δύο υποψήφιους.»

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ