Προς ανασχηματισμό η κυβέρνηση: Τα νέα ονόματα που ακούγονται για υφυπουργοί

Προς ανασχηματισμό η κυβέρνηση: Τα νέα ονόματα που ακούγονται για υφυπουργοί

Ποιοι βουλευτές ακούγονται για να προστεθούν στο κυβερνητικό σχήμα, ποιες οι σκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον ανασχηματισμό

Προ των πυλών είναι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη -που επιδιώκει την ανασύνθεση του κυβερνητικού σχήματος στον απόηχο του αποτελέσματος της κάλπης της 9ης Ιουνίου, το οποίο κρίνεται ως αρνητικό για τη «γαλάζια» παράταξη- να στοχεύει σε δύο συγκεκριμένα ζητήματα: να «κερδίσει» τις μάχες απέναντι στην ακρίβεια και τη γραφειοκρατία.

Κλειδί για τις εξελίξεις είναι τα πρόσωπα που θα ενισχύσουν τη σύνθεση του Μεγάρου Μαξίμου. Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συζητήσει με στελέχη που εκτιμά ότι θα μπορούσαν να προσφέρουν στον πυρήνα του κυβερνητικού σχήματος, και μόλις καταλήξει στους ρόλους και στις θέσεις αυτές είναι θέμα χρόνου οι συνολικές ανακοινώσεις, διότι δεν αποκλείεται να προκληθούν καραμπόλες στα υπουργεία. Ως τώρα δεν προκύπτει ότι θα αποχωρήσει κάποιος από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού από το Μέγαρο Μαξίμου. Από εκεί και πέρα, με βάση τις προτεραιότητες που έθεσε στη δήλωσή του το βράδυ των εκλογών και στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha, μπορούμε να μιλάμε για έναν ανασχηματισμό της καθημερινότητας με επίκεντρο τα ζητήματα που απασχολούν περισσότερο τους πολίτες και την προώθηση μεταρρυθμίσεων σε τομείς όπου το κράτος χωλαίνει. Αυτό σημαίνει ότι αρκετοί υπουργοί θα βρεθούν εκτός σχήματος και ορισμένοι άλλοι θα μετακινηθούν, με αποτέλεσμα τις μεγαλύτερες αλλαγές που έχει κάνει στη σύνθεση της κυβέρνησής τους ο κ. Μητσοτάκης τα πέντε χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας. «Σε κάθε κυβερνητική αλλαγή υπάρχουν δύο επιλογές: Ή να αλλάξει κάποιος αρμοδιότητα και θέση ή να επιτελέσει κάποιος τα καθήκοντά του ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Και ουκ ολίγοι συνάδελφοι έχουν επανέλθει στο κυβερνητικό σχήμα». Αυτή η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στον Alpha περιγράφει το τι θα ακολουθήσει.

Βουλευτές προς αξιοποίηση

Στα «δεξαμενή» που διαμορφώνεται περιλαμβάνονται τα ονόματα του Τάσου Χατζηβασιλείου (Σερρών), Ευριπίδη Στυλιανίδη (Ροδόπης), Κατερίνας Παπακώστα(Τρικάλων), Χρήστου Κέλλα (Λάρισας), Άννας Ευθυμίου (Α’ Θεσσαλονίκης), Μακάριου Λαζαρίδη(Καβάλας), Κώστα Καραγκούνη(Αιτωλοακαρνανίας), Κώστα Κατσαφάδου (Α’ Πειραιώς) και Κώστα Γκιουλέκα (Α’ Θεσσαλονίκης).

Ποιοι πρώην υπουργοί ακούγεται ότι μπορεί ξαναμπούν στην κυβέρνηση

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να επανέλθουν από τον... πάγκο βουλευτές που έχουν κυβερνητική εμπειρία στο πρόσφατο παρελθόν, όπως ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Κώστας Τσιάρας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Νότης Μηταράκης, ο Θάνος Πλεύρης και ο Άγγελος Συρίγος.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ