Αφροδίτη Λατινοπούλου: Οι επιθέσεις σε Μπάρκα και Καπουτζίδη, η απομάκρυνση από τη ΝΔ και οι… αξύριστες μασχάλες

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Οι επιθέσεις σε Μπάρκα και Καπουτζίδη, η απομάκρυνση από τη ΝΔ και οι… αξύριστες μασχάλες

Μία θέση στην Ευρωβουλή καταλαμβάνει από χθες η 33χρονη δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη Αφροδίτη Λατινοπούλου, καθώς κατάφερε με το κόμμα της «Φωνή της Λογικής» να συγκεντρώσει 120.753 ψήφους, που της εξασφάλισαν ποσοστό 3,04%, την 8η θέση της κεντρικής κατάταξης των κομμάτων και μία έδρα.

Η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς πολιτικοί αναλυτές και δημοσκόποι είχαν προεξοφλήσει μήνες τώρα ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα ενισχυθούν τα κόμματα που κινούνται δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας (ή ανήκουν στην ακροδεξιά), ακολουθώντας το κλίμα που επικρατεί πανευρωπαϊκά. Αυτό το κλίμα φαίνεται να αξιοποίησε και η κ. Λατινοπούλου και από το 0,43% των τελευταίων εθνικών εκλογών εκτοξεύθηκε στο 3,04%, με την ίδια πάντως να «αποκηρύσσει» την ταμπέλα της ακροδεξιάς.

Η αποτυχία της Λατινοπούλου να εκλεγεί βουλευτής το 2019

Η εμφάνισή της στην κεντρική πολιτική σκηνή δεν είναι ξαφνική, αλλά ξεκίνησε από τα φοιτητικά της χρόνια (το 2009 πέτυχε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη), που δραστηριοποιήθηκε μέσω της ΟΝΝΕΔ. Τον Νοέμβριο του 2017, μάλιστα, ορίστηκε γραμματέας Επαρχιακού της Οργάνωσης και στις εθνικές εκλογές του 2019 υπήρξε υποψήφια βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία. Η τύχη δεν της χαμογέλασε τότε, καθώς κατετάγη τρίτη από το τέλος με 5.297 ψήφους.

Τα επόμενα, όμως, χρόνια προσπάθησε αξιοποιώντας τα social media και τις life style εκπομπές να γίνει γνωστή και το όνομά της να συζητηθεί. Και αυτό το κατάφερε δημοσιεύοντας στα social media βιντεάκια -που γίνονταν viral- με απόψεις που πολλές φορές χαρακτηρίζονταν ακραίες ή ακόμα και προσβλητικές για πρόσωπα.

Οι... αξύριστες μασχάλες και το ξέσπασμα της Φαίης Σκορδά

Η αρχή έγινε τον Ιούνιο του 2021, όταν μίλησε αρνητικά για τις γυναίκες με αξύριστες μασχάλες και αξύριστα γυναικεία πόδια. «Αφήνουν τρίχες στα πόδια και το φωτογραφίζουν, τρίχες στη μασχάλη, τρίχες στο μουστάκι, ραγάδες, πανάδες, κυτταρίτιδα και οτιδήποτε άλλο αντιαισθητικό υπάρχει πάνω τους. Δεν μου αρέσει όλο αυτό που βλέπω. Και δεν καταλαβαίνω, αφού το αγαπάς τόσο πολύ το αξύριστο πόδι σου, εγώ γιατί πρέπει να το δω; Το βλέπεις εσύ και το χαίρεσαι. Εγώ γιατί να το βλέπω; Γιατί προσπαθείς να μου περάσεις ότι όλο αυτό είναι πάρα πολύ όμορφο και πάρα πολύ ωραίο και πάρα πολύ φυσιολογικό; Δεν είναι. Είναι άσχημο», ανέφερε. Το ξέσπασμά της αυτό την «έφερε» σε τηλεοπτικές εκπομπές, όπως στο «Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά. «Σου είπε κάποιος ότι αν λες αυτά τα πράγματα θα γίνεις γνωστή;», ρώτησε έκπληκτη η Φαίη Σκορδά την Αφροδίτη Λατινοπούλου. «Πες μου αλήθεια ότι το έκανες απλά για να το κάνεις και σε κοιτώ στα μάτια», συνέχισε η παρουσιάστρια, με την 30χρονη νομικό να απαντάει: «Αν έλεγα αυτή τη στιγμή ότι έχω μετανιώσει γι' αυτό το βίντεο, πραγματικά δεν θα ήταν αλήθεια. Αν το ξαναγυρνούσα ίσως να ήμουν λίγο περισσότερο επεξηγηματική. Κάποια πράγματα τα οποία είπα έχουν παρεξηγηθεί κι έχουν παρερμηνευτεί τα λόγια μου».

«Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι εστιάζουμε σε τέτοιου είδους εικόνες από τις γυναίκες, ενώ οι γυναίκες χρόνια τώρα έχουν δώσει τεράστιους αγώνες… Υπάρχουν σημαντικότερα πρότυπα να αναδείξουμε. Μιλάω για τους αγώνες που δίνουν οι γυναίκες καθημερινά. Έχουμε βαφτίσει επανάσταση την τριχωτή μασχάλη, αυτό με ενοχλεί. Το ότι μια γυναίκα θέλει να αναδείξει την τριχωτή μασχάλη ή μια ατέλεια στο σώμα της, το θεωρώ λίγο για μια γυναίκα. Μπορεί να δείξει πολλά περισσότερα. Άλλο να φαίνεται σε μια φωτογραφία η κοιλιά κι άλλο να ζουμάρεται και να φαίνεται μόνο η κοιλιά», συμπλήρωσε.

Η Φαίη Σκορδά σηκώθηκε από τη θέση της και της είπε: «Σε παρακαλώ, πραγματικά, σου είπε κάποιος να τα λες αυτά τα πράγματα, γιατί πιστεύεις ότι έτσι θα κάνεις καριέρα; Σου είπε κάποιος ότι αν λες αυτά τα πράγματα θα γίνεις γνωστή; Τα πιστεύεις αλήθεια αυτά που λες;». «Ότι η γυναίκα έχει να δείξει πολλά περισσότερα πράγματα από μια μασχάλη, ναι, το πιστεύω, ότι έχει δώσει αγώνες πολύ σημαντικότερους η γυναίκα, ναι», απάντησε η Αφροδίτη Λατινοπούλου. «Όταν διαφωνείς με έναν άνθρωπο, απλώς του λες με τον τρόπο σου τη διαφορετική άποψη. Αυτό είναι λάθος και είναι απολύτως καταδικαστέο», είπε σε έντονο ύφος ο Γιώργος Λιάγκας.

«Θεωρείς ότι ένας άνδρας δεν μπορεί να ντυθεί όπως θέλει;», ρώτησε η Φαίη Σκορδά και η πολυσυζητημένη νομικός απάντησε: «Μπορεί να ντυθεί όπως θέλει. Πιστεύω ότι υποσυνείδητα προσπαθούν να επιβάλουν συγκεκριμένες, οργανωμένες μειοψηφίες». «Ποιες είναι οι μειοψηφίες;», ρώτησε έξαλλη η παρουσιάστρια, για να πάρει την εξής απάντηση: «Η μειοψηφία είναι κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι προσπαθούν να επιβάλουν περισσότερο και να απαγορεύσουν οποιαδήποτε άλλη αντίθετη άποψη».

Σε άλλο βίντεό της ανέφερε: «Bλέπουμε από την άλλη συνεχώς τους άνδρες, ολοένα και περισσότερο, να γέρνουν προς τη γυναικεία φύση. Ξυρίζονται παντού. Και όταν λέμε παντού, παντού. Βάφονται. Φοράνε ολοένα και περισσότερο γυναικεία ρούχα και γενικότερα κάνουν πράγματα τα οποία συνηθίζουν να κάνουν οι γυναίκες (…) Και όλο αυτό θέλουν να δείξουν ότι είναι φυσιολογικό. Δεν είναι. Και δεν είναι όχι μόνο φυσιολογικό, είναι αποκρουστικό. Και για τις γυναίκες και για τους άνδρες. Ε, λοιπόν, μια νοσηρή μειοψηφία δεν θα καταφέρει να αλλάξει στην πλειοψηφία τα πρότυπα ομορφιάς, ούτε το φυσιολογικό που έχουμε μάθει έως τώρα. Όλοι μας. Εμείς θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε αυτά που πιστεύαμε».

Επίθεση της Λατινοπούλου στον Καπουτζίδη

Ακολούθησαν οι επιθέσεις της σε διάσημα πρόσωπα της τηλεόρασης, μιας από τις οποίες γίνεται ακόμα πιο γνωστή. Τον Ιούλιο του 2022 επιτέθηκε στον ηθοποιό Γιώργο Καπουτζίδη, ο οποίος σε συνέντευξή του είπε ότι θα υιοθετούσε ένα παιδί στην περίπτωση που θα έβρισκε τον κατάλληλο σύντροφο. Η κ. Λατινοπούλου έγραψε στο Facebook: «Και εγώ θα βρω μία φριτέζα και θα γεννήσουμε τηγανητές πατάτες. Έλεος πια. Έχουν δολοφονήσει τη λογική».

Με άλλη αφορμή είχε πει ότι «γινόμαστε μάρτυρες διάφορων δηλώσεων ατόμων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, τα οποία ουσιαστικά παραπονιούνται πως έχουν λιγότερα δικαιώματα σε σχέση με τους υπόλοιπους αλλά και πως μπορούν να αυτοπροσδιορίζονται όπως επιθυμούν και να έχουν προνόμια και δικαιώματα με βάση τον αυτοπροσδιορισμό τους. Δηλαδή ενώ είμαι άντρας νιώθω γυναίκα ή είμαι γυναίκα αλλά νιώθω άντρας ή δεν νιώθω ούτε άντρας ούτε γυναίκα και έτσι θέλω να με αντιμετωπίζει και η κοινωνία αλλά και η πολιτεία. Η συζήτηση αυτή οδηγεί σε πολύ σκοτεινά μονοπάτια που εάν οδηγηθούμε θα καταλήξουμε να ζούμε με τους νόμους της ζούγκλας. Για παράδειγμα τι θα γίνει αν ένας 70χρονος συνευρεθεί με 13χρονη και αυτοπροσδιοριστεί ως 15χρονος, γιατί πολύ απλά τόσο αισθάνεται ότι είναι; Θα μπορεί να αιτηθεί αλλαγή νομικού πλαισίου για τη συνεύρεση με ανήλικο και δεν θα πούμε πως είναι παιδεραστία».

Επίθεση στη Δανάη Μπάρκα

Είχε προηγηθεί τον Ιούνιο του ίδιου έτους η επίθεσή της στην παρουσιάστρια Δανάη Μπάρκα, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και έγινε πρώτο trend στο Twitter. Το σχόλιό της συνοδευμένο από δύο φωτογραφίες της Δανάης Μπάρκα με μαγιό ήταν το εξής: «Αντί να ασχοληθούμε με το τεράστιο πρόβλημα στην Ελλάδα που είμαστε η νο1 χώρα στην Ευρώπη στην παιδική αλλά και στην ενήλικη παχυσαρκία, προβάλλουμε τέτοια λάθος πρότυπα υγείας στα πλαίσια της woke culture. Θα το πληρώσουμε δυστυχώς, αλλά θα είναι αργά», έγραψε στο Instagram. Οι απόψεις της αυτές προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις, με εκπροσώπους της show biz αλλά και της πολιτικής να στηρίζουν την παρουσιάστρια και να καταδικάζουν τις απόψεις της κ. Λατινοπούλου.

Μάλιστα η Νέα Δημοκρατία ξεκαθάρισε ότι «η πολιτεύτρια Αφροδίτη Λατινοπούλου δεν έχει κανένα αξίωμα ή θέση στο οργανόγραμμα του κόμματος, ούτε σε τοπικό ούτε σε κεντρικό επίπεδο, και δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εθνικές εκλογές». Η ίδια πάντως υποστήριξε τότε ότι «τον Ιούνιο του 2021 αποφάσισα να απομακρυνθώ από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δηλώνοντας δημόσια την αντίθεσή μου με την έντονη στροφή της ηγεσίας προς την Αριστερά και την πασοκοποίησή της».

Παράλληλα η νεαρή δικηγόρος ξεκαθάριζε σε κάθε ευκαιρία την αντίθεσή της για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. «Δεν είναι φυσιολογικό ένα παιδί να μεγαλώνει με δύο μπαμπάδες ή με δύο μαμάδες. Το παιδί θέλει τη μητέρα του και τον πατέρα του και αυτό έχει διευκρινιστεί χρόνια τώρα μέσα από αμέτρητες έρευνες. Όχι 52 φύλα να το μπερδεύουν σκοπίμως για να προωθούν κάποιοι τη δική τους ατζέντα με το έτσι θέλω. (…) Για να το κλείνουμε το θέμα μια και καλή, τόσο εγώ όσο και η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας δεν θέλει να ακούσει για γάμους μεταξύ ανδρών ή γυναικών, πόσω μάλλον για υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Είναι κάτι το παράλογο, το αφύσικο και κόντρα στη θρησκεία μας. Τόσο η βιολογία όσο και η θρησκεία είναι ξεκάθαρες σε αυτά τα θέματα», είχε πει.

Η αποχώρηση από το κόμμα του Μπογδάνου

Παράλληλα με τις αναρτήσεις της στα social media η Αφροδίτη Λατινοπούλου αναζητούσε και πολιτική στέγη. Τον Αύγουστο του 2022 ανακοινώνει την προσχώρησή της στην «ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.» του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, αλλά η συνύπαρξή τους δεν κράτησε για πολύ.

Τον Μάρτιο του 2023, έπειτα από την ανακοίνωση συνεργασίας της Πατριδας με τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου και την Πατριωτική του Ένωση, η Λατινοπούλου αποχωρεί με αιχμές. Ιδρύει το δικό της κόμμα, την «Πατρίδα». Τον Μάιο του 2023 η Πατρίδα της Λατινοπούλου «κόβεται» με ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου ύστερα από προσφυγή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου που αφορούσε στο όνομα.

Έτσι, στις εκλογές του Ιουνίου του 2023 η κ. Λατινοπούλου κατεβαίνει με το κόμμα της «Φωνή της Λογικής», που συγκεντρώνει μόλις 0,43% και 22.000 ψήφους.

Αθλητισμός

Μπορεί να τη γνωρίζουμε πλέον για την ενασχόλησή της με την πολιτική, ωστόσο, η κ. Λατινοπούλου υπήρξε πρωταθλήτρια του τένις. Με το άθλημα ξεκίνησε το 1995, στην ηλικία των 4 ετών και μέχρι το 2013 συμμετείχε σε πρωταθλήματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, κερδίζοντας πολλά από αυτά. Μάλιστα, το 2013 άνοιξε και Ακαδημία Τένις «με πρωταρχικό όραμα και στόχο να κάνω κι άλλους να αγαπήσουν τον αθλητισμό και την αντισφαίριση», όπως είχε πει. Τότε, ξεκίνησε να φοιτά κανονικά στη Νομική του ΑΠΩ -που είχε περάσει το 2009- και το 2017 πήρε το πτυχίο της, όπως έχει κάνει γνωστό η ίδια στην προσωπική της σελίδα στο Ίντερνετ.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ