Άδωνις Γεωργιάδης: Επισκέφθηκε τη Βαρβάκειο - «Οι τιμές είναι πολύ καλές»

Άδωνις Γεωργιάδης: Επισκέφθηκε τη Βαρβάκειο - «Οι τιμές είναι πολύ καλές»

Επίσκεψη στη Βαρβάκειο αγορά πραγματοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σήμερα το πρωί, παραμονή Χριστουγέννων, για να δει τις τιμές και την ποιότητα των προϊόντων της ιστορικής αγοράς των Αθηνών.

Ο υπουργός Ανάπτυξης βρέθηκε στην Βαρβάκειο και μίλησε στην ΕΡΤ, για τις τιμές, τα προϊόντα και την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για να διαμορφώνονται προσιτές τιμές στους πολίτες που δυσκολεύονται περισσότερο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε τη βόλτα του, τονίζοντας ότι οι τιμές είναι πολύ καλές.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους σχετικά με το κατά πόσο θα είναι σε θέση να ελέγχει συνεχώς την αγορά, ο κ Γεωργιάδης ανέφερε: «Θα είμαι σε θέση να "κυνηγάω" τα καταστήματα, τα παιχνιδάδικα, τα κρεοπωλεία, τα σουπερμάρκετ για όσο καιρό χρειαστεί. Αυτή είναι η δουλειά μου. Να είμαι δίπλα στον καταναλωτή, δίπλα στον συμπολίτη που τώρα περνάει δύσκολα και πιέζεται. Όσο χρειαστεί θα το κάνουμε γιατί εμείς πρέπει να τρέξουμε να βοηθήσουμε αυτόν που έχει μεγαλύτερη ανάγκη».

«Η κυβέρνηση θα δίνει επιδόματα όσο η οικονομία αναπτύσσεται παραπάνω από τους προβλεπόμενους ρυθμούς»

Σχετικά με την πολιτική επιδομάτων της κυβέρνησης, όπως την χαρακτήρισαν οι δημοσιογράφοι, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση θα δίνει επιδόματα όσο η οικονομία αναπτύσσεται παραπάνω από τους προβλεπόμενους ρυθμούς και όσο έρχονται επενδύσεις και ανάπτυξη θα μπορούμε να δίνουμε στον κόσμο επιδόματα».

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι τα επιδόματα αφορούν αυτούς που τα χρειάζονται διότι δεν υφίστανται όλοι τις συνέπειες του πληθωρισμού με τον ίδιο τρόπο.

Πρόσθεσε ότι οι τιμές στην Βαρβάκειο είναι ίδιες με το Πάσχα και επισήμανε ότι «άμα ψάχνεις βρίσκεις καλές τιμές και φτιάχνεις ένα πολύ ωραίο γιορτινό τραπέζι και μπορείς να περάσεις ωραίες γιορτές παρά τον πόλεμο, παρά τον πληθωρισμό, παρά τον Πούτιν».

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης σχολίασε ότι συγκριτικά με την βαρβάκειο, αν ψωνίσει κανείς από το σούπερ μάρκετ προϊόντα που είναι έξω από το καλάθι, θα κινηθεί σε τιμές 20-25% ψηλότερες, ενώ με τα προϊόντα από το καλάθι του νοικοκυριού οι τιμές θα είναι ούτε 10% ακριβότερες σε σύγκριση με την αγορά στη βαρβάκειο.

Ο κ. Γεωργιάδης ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα με υγεία, «να έχουμε ένα πολύ ωραίο 2023, να έρθει η ειρήνη».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS