Συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν σήμερα στην Κορσική -τι αναφέρει το προσχέδιο της απόφασης

Συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν σήμερα στην Κορσική -τι αναφέρει το προσχέδιο της απόφασης

Στην Κορσική μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη (MED7).

Τι προσδοκά η Αθήνα σήμερα από την MED7

Η Αθήνα αναμένει ισχυρό μήνυμα στήριξης από την Ευρωμεσογειακή Σύνοδο που θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα στην Κορσική. Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσχέδιο της Κοινής Διακήρυξης ικανοποιεί την ελληνική πλευρά, καθώς, περιλαμβάνει σαφείς αναφορές που δικαιώνουν τις θέσεις Ελλάδας και Κύπρου απέναντι στην τουρκική παραβατικότητα και έχει περιέχει σημεία που δικαιώνουν πλήρως τις θέσεις για τα δικαιώματα των νησιών στις θαλάσσιες ζώνες.

Ιδιαίτερη αξία προσδίδει το γεγονός ότι στις επτά χώρες της Συνόδου, εκτός από Ελλάδα, Κύπρο και Γαλλία, περιλαμβάνονται η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Μάλτα και η Ισπανία. Ειδικά οι δύο τελευταίες χώρες ανήκαν σε αυτές που κράτησαν ίσες αποστάσεις το περασμένο διάστημα και επιχειρηματολογούσαν κατά των αυστηρών κυρώσεων προς την Άγκυρα. Η εξέλιξη αυτή την ελληνική πλευρά στο συμπέρασμα ότι «όλο και περισσότεροι εταίροι έρχονται κοντά στις θέσεις της Ελλάδας».

 

Συνάντηση Μητσοτάκη -Μακρόν για αμυντική συνεργασία

Πριν την έναρξη της Συνόδου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Εμανουέλ Μακρόν με βασικό θέμα στην ατζέντα την συμφωνία αμυντικής συνεργασίας και την αγορά αεροσκαφών Rafale και γαλλικού αμυντικού εξοπλισμού. Στην συζήτηση που θα έχουν οι δύο ηγέτες θα διαφανεί πόσο κοντά βρισκόμαστε στην υπογραφή της συμφωνίας, καθώς σύμφωνα με πηγές, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται κλεισμένο πριν φτάσουμε στις τελικές υπογραφές.

Ας σημειωθεί ότι από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος συνεχίζει με κάθε τρόπο την στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση, όπως φάνηκε και από το συγκινητικό μήνυμα που έστειλε για την πυρκαγιά στη Μόρια, γραμμένο στα ελληνικά:

 

 

 

https://www.facebook.com/EmmanuelMacron/posts/2933313116901255

 

 

 



Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

15:00 (τοπική ώρα) Συνάντηση με εκπροσώπους της ελληνικής Κοινότητας Cargese της Κορσικής

16:00 Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν

17:30 Συμμετοχή του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Μεσογειακής Διάσκεψης που διεξάγεται υπό την προεδρία του κ. Μακρόν

19:30 Κοινή Συνέντευξη Τύπου

20:45 Επίσημο δείπνο

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ