Super market: Με ταμπελάκια οι τιμές πριν και μετά την έκπτωση σε όλα τα προϊόντα

Super market: Με ταμπελάκια οι τιμές πριν και μετά την έκπτωση σε όλα τα προϊόντα

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την προστασία του καταναλωτή και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Με το συγκεκριμένο νομοθέτημα, αρχικά επικαιροποιούνται οι διατάξεις που αφορούν τις ανακοινώσεις περί μείωσης τιμής, αφού ορίζεται ότι μαζί με τη μειωμένη τιμή θα πρέπει να είναι αναρτημένη και η προγενέστερη τιμή, δηλαδή η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο προμηθευτής στις 30 ημέρες που προηγήθηκαν της έκπτωσης.

Όταν το προϊόν κυκλοφορεί στην αγορά λιγότερο από τριάντα ημέρες, ως προγενέστερη τιμή νοείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο προμηθευτής το χρονικό διάστημα κατά το οποίο το προϊόν κυκλοφορεί στην αγορά. Αν η τιμή μειώνεται προοδευτικά στη διάρκεια εξήντα ημερών, πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής, ως προγενέστερη τιμή νοείται η τιμή που ίσχυε πριν από την εφαρμογή της πρώτης από τις διαδοχικές μειώσεις τιμών. Επιπλέον, ορίζονται ως αρμόδιες Αρχές για την επιβολή κυρώσεων στην αγορά ο διοικητής της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) του υπουργείου Ανάπτυξης για ελέγχους που πραγματοποιούνται από τις υπηρεσίες ελέγχου της ΔΙΜΕΑ και το αρμόδιο όργανο του υπουργείου Ανάπτυξης για ελέγχους που πραγματοποιούνται από τη Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή. Όλες οι αποφάσεις για κυρώσεις και επιβολή προστίμων θα αναρτώνται στη Διαύγεια.

Ταυτόχρονα, ορίζεται ότι η Γενική Διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή επιφορτίζεται με το έργο της εγγραφής ή διαγραφής των καταναλωτικών ενώσεων από το σχετικό μητρώο, καθορίζεται το ύψος των ενισχύσεων και η προθεσμία υποβολής αιτήματος για τα επενδυτικά σχέδια που εμπίπτουν στον αναπτυξιακό νόμο. Στο ίδιο νομοσχέδιο, που συνυπογράφεται από όλους τους συναρμόδιους υπουργούς, θεσμοθετείται το αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο της ενίσχυσης που καταβάλλεται στο πλαίσιο της δράσης «Ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel στην Περιφέρεια Θεσσαλίας», αλλά και της έκτακτης επιχορήγησης σε επιχειρήσεις του κλάδου γούνας που έχουν πληγεί από την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας καθώς και τις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ