Στο 3,9% υποχώρησε η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου - Xαμηλότερα από την Ιταλία και τη Βρετανία δανείζεται πλέον η Ελλάδα

Στο 3,9% υποχώρησε η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου - Xαμηλότερα από την Ιταλία και τη Βρετανία δανείζεται πλέον η Ελλάδα

Χαμηλότερα και από την απόδοση του αντίστοιχου βρετανικού έχει υποχωρήσει πλέον το ελληνικό 10ετές ομολόγο, με τις αγορές να προεξοφλούν καλά νέα για την Ελλάδα μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Μάλιστα, ο στόχος πια για την Ελλάδα φαίνεται να είναι να φτάσει στα επίπεδα δανεισμού της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο οικονομικός συντάκτης Μιχάλης Γελαντάλης επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δανείζεται χαμηλότερα, εδώ και μία εβδομάδα από την Ιταλία και τη Βρετανία επισημαίνοντας ότι αυτό το γεγονός είναι θετικό για τις επιχειρήσεις και τον δανεισμό των πολιτών.

«Η δυναμική που αναπτύσσεται για τα ελληνικά ομόλογα είναι τέτοια που το φέρνει όλο και εγγύτερα προς το αντίστοιχο ισπανικό. Είναι ελάχιστες μονάδες πλέον που χωρίζουν τα δύο 10ετή ομόλογα, με τον αμέσως επόμενο στόχο να είναι το πορτογαλικό. Και όλα αυτά τα λέγαμε όταν πριν από περίπου έξι μήνες μιλούσαμε για μία αρκετά σημαντική διαφορά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γελαντάλης.

Όπως επισήμανε ο οικονομικός συντάκτης, η απόδοση των 10ετούς ομολόγων διαμορφώνεται στο 3,90% για το ελληνικό, 4,33% για το ιταλικό, 4,05% για το βρετανικό, 3,52% για το ισπανικό και 3,28% για το πορτογαλικό.

Ράλι στην αγορά ομολόγων

Σημειώνεται ότι η Δευτέρα 22/5 ήταν η πρώτη ημέρα αντίδρασης μετά τις εκλογές και κατέγραψε υψηλή συναλλακτική κίνηση και υποχώρηση των αποδόσεων στην αγορά ομολόγων.

Οι επενδυτές υποδέχθηκαν με ιδιαίτερα θετικό τρόπο το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, καθώς σηματοδοτεί την πολιτική σταθερότητα και την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων χθες παρατηρήθηκε υψηλή συναλλακτική δραστηριότητα καθώς καταγράφηκαν συναλλαγές 260 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 176 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του Ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,81% από 4,04% που έκλεισε την Παρασκευή έναντι 2,44% του αντίστοιχου Γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,37% από 1,65% που ήταν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS