Standard & Poor's: Ποια είναι τα σενάρια για την επενδυτική βαθμίδα στο σημερινό «ραντεβού» αξιολόγησης

Standard & Poor's: Ποια είναι τα σενάρια για την επενδυτική βαθμίδα στο σημερινό «ραντεβού» αξιολόγησης

Η Ελλάδα απέχει πολύ λίγο από την ανάκτηση της επενδυτικής της βαθμίδας, καθώς όλα θα κριθούν στην σημερινή αξιολόγηση της Standard & Poor’s.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, θα υπάρξει αναμονή λίγων μηνών ακόμη, έως ότου η χώρα επιστρέψει στο προ 13ετίας σημείο, όταν τα ελληνικά κρατικά ομόλογα είχαν την πιστοποίηση του «investment grade».

Οι οίκοι αξιολόγησης δεν φαίνεται ότι θα προχωρήσουν σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μέχρι τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης, με χαρακτηριστική την εκτίμηση της JP Morgan όπου σε πρόσφατη αναφορά της έκανε λόγο το εν λόγω ζήτημα. Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε απίθανη μια την αναβάθμιση του ελληνικού χρέους σε καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας μέχρι να υπάρξει σαφήνεια για τη νέα κυβέρνηση.

Απόψε, o Standard & Poor’s, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα δημοσιεύσει το καθιερωμένο report για την ελληνική οικονομία. Αυτήν την στιγμή, η αξιολόγηση του αμερικανικού οίκου βρίσκεται στο «BB+», δηλαδή μόλις ένα «σκαλί» κάτω του investment grade. Ωστόσο, όπως επισημαίνει και η JP Morgan, «οι πιθανότητες για οποιαδήποτε ενέργεια είναι χαμηλές».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ