Σταϊκούρας: Αντλήσαμε 2,5 δισ. ευρώ από τις αγορές -Τα ταμειακά διαθέσιμα υπερβαίνουν τα 38 δισ.

Σταϊκούρας: Αντλήσαμε 2,5 δισ. ευρώ από τις αγορές -Τα ταμειακά διαθέσιμα υπερβαίνουν τα 38 δισ.

Ως επιτυχή χαρακτήρισε την ανταπόκριση των αγορών στην έκδοση 5ετούς ομολόγου από την Ελλάδα, ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Τόνισε μάλιστα ότι η Ελλάδα, αντλώντας 2,5 δισ. από το ομόλογο έχει πλέον ταμειακά διαθέσιμα άνω των 38 δισ. ευρώ καλύπτοντας έτσι «έγκαιρα και μεθοδικά, το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των εφετινών δανειακών αναγκών της χώρας, διασφαλίζοντας υψηλά ταμειακά διαθέσιμα και για την περίοδο μετά τις εκλογές».

Αναλυτικά η δήλωση του Χρήστου Σταϊκούρα

«Η Ελλάδα προχώρησε, σήμερα, στην έκδοση 5ετούς ομολόγου, αντλώντας 2,5 δισ. ευρώ από τις αγορές.

Έκδοση επιτυχής, παρά το ιδιαίτερα ρευστό παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, καθώς συγκέντρωσε υψηλή ζήτηση, καλή ποιότητα κεφαλαίων και ικανοποιητικό κόστος δανεισμού.

Έτσι έχουμε καλύψει, έγκαιρα και μεθοδικά, το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των εφετινών δανειακών αναγκών της χώρας, διασφαλίζοντας υψηλά ταμειακά διαθέσιμα και για την περίοδο μετά τις εκλογές.

Ταμειακά διαθέσιμα της χώρας που υπερβαίνουν, και πάλι, τα 38 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, παρά την έντονη διεθνή μεταβλητότητα, η διαφορά επιτοκίου (spread) με το αντίστοιχο γερμανικό βρίσκεται περίπου στο 1/4 των αρχών του 2019.

Αυτό οφείλεται στην υψηλή ανθεκτικότητα, την ισχυρή δυναμική και τις ευοίωνες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν την τελευταία τετραετία, με την άσκηση υπεύθυνης και συνετής οικονομικής πολιτικής από τη σημερινή Κυβέρνηση».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS