Προθεσμίες SOS για επίδομα θέρμανσης και δηλώσεις – Τι θα γίνει με τα αναδρομικά των κληρονόμων

Προθεσμίες SOS για επίδομα θέρμανσης και δηλώσεις – Τι θα γίνει με τα αναδρομικά των κληρονόμων

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο και τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα μίλησαν οι Σουζάνα Κλημεντίδη, δικηγόρος, η Ματίνα Τριανταφύλλη, δικηγόρος και εργατολόγος και ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, φοροτεχνικός, αναφορικά με όλα τα θέματα της οικονομίας που μας απασχολούν.


Μεταξύ των προθεσμιών που δεν πρέπει να χάσουμε, είναι αυτή για τις αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης, που πρέπει να γίνουν μέχρι τις 11/01.

«Δεν υπάρχει παράταση σε αυτό. Όσοι αγόρασαν πετρέλαιο μέχρι τις 31/12 έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν την αίτηση έως τις 11/01 για να πάρουν την επιδότηση. Φέτος το επίδομα πετρελαίου έχει ανέβει και πάει μέχρι τα 650 ευρώ», τόνισε ο κ. Αντωνόπουλος.

Επίσης, μέχρι τις 26/02 πρέπει να πληρώσουμε τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά και να προχωρήσουν όσοι το επιθυμούν σε κατάθεση πινακίδων.

Σε ό,τι αφορά στις φορολογικές δηλώσεις, ο κ. Αντωνόπουλος είπε ότι «Το υπουργείο στις 31/12 έβγαλε την ανακοίνωση για την παράταση για τις δηλώσεις που αφορούν στα αναδρομικά των συνταξιούχων, δηλώσεις που αφορούν κληρονόμους, για τις επιδοτήσεις αγροτών, και για κατοίκους εξωτερικού, όλα πήραν παράταση ώστε να μπορέσουν οι φορολογούμενοι να εξυπηρετηθούν και να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους».

Τι θα γίνει με τα αναδρομικά των κληρονόμων

Για το θέμα των κληρονόμων για τα αναδρομικά συντάξεων η κ. Τριανταφύλλη είπε ότι «Όσοι πρόλαβαν και έκαναν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 21/12, και έβαλαν και τα πιστοποιητικά στο σύστημα, μας είπε ο υπουργός ότι μέχρι τις 15/01 θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους. Οι υπόλοιποι που δεν είχαν τα πιστοποιητικά, θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους από τον Μάρτιο, όσοι ανεβάσουν τα πιστοποιητικά μέχρι τις 28/02».

«Αν τα ειρηνοδικεία δεν έχουν ανταποκριθεί στον όγκο των αιτήσεων για πιστοποιητικά, υπάρχει πιθανότητα να δοθεί παράταση», πρόσθεσε η ίδια, ενώ τόνισε ότι στους συνταξιούχους που καταβλήθηκαν τα αναδρομικά τον Οκτώβριο υπάρχουν πάρα πολλά λάθη.

Παράταση του νόμου Κατσέλη έως τις 30 Απριλίου

«Το θετικό νέο είναι ότι υπάρχει παράταση στο νόμο Κατσέλη σίγουρα μέχρι το τέλος Απριλίου. Πάμε σε αναστολή, όπως φαίνεται, της ισχύος του πτωχευτικού. Κρίσιμο είναι το τι θα γίνει με τις διαδικασίες των πλειστηριασμών και τις αναστολές τους. Περιμένουμε επίσης το πρόγραμμα Γέφυρα για τις επιχειρήσεις», είπε η κ. Κλημεντίδη για τους δανειολήπτες.

«Τέλος του χρόνου έληξε η αναστολή πληρωμών για τους συνεπείς δανειολήπτες. Έχει ανακοινωθεί ότι θα δοθεί παράταση αν συνεχίσει το μεγάλο πρόβλημα της πανδημίας. Όμως, όσοι είχαν υποβάλει αίτηση στο πρόγραμμα Γέφυρα και δεν έχουν λάβει απάντηση, έχουν το δικαίωμα να επιδοτείται η δόση τους έως και 90%. Το μεγάλο πρόβλημα είναι για όσους δεν εξυπηρετούταν μέχρι σήμερα το δάνειό τους», πρόσθεσε η ίδια.

Ποια είναι η διαδικασία για το επίδομα θέρμανσης

Για το επίδομα θέρμανσης μπαίνετε στο aade.gr και επιλέγετε το myθέρμανση και μπαίνετε στην εφαρμογή. Εκεί βγαίνουν δύο επιλογές: Η μία εκδήλωση ενδιαφέροντος, η άλλη τα παραστατικά μου, που είναι για φυσικό αέριο κλπ.

Επιλέγετε την εκδήλωση ενδιαφέροντος και βγαίνει η φόρμα όπου συμπληρώνετε κωδικούς πρόσβασης (κωδικοί TAXIS). Βάζουμε username και password. Μετά επιλέγετε το 2020-2021 υποβολή διαχείρισης αίτησης. Πατάτε μετά συμπλήρωση αίτησης. Κάνετε αποδοχή των στοιχείων και συνεχίζουμε για να βάλουμε στοιχεία.

Στην επόμενο καρτέλα, ζητάμε πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης. Το επόμενο που ζητάει η πλατφόρμα είναι να βάλετε τα πρώτα εννιά στοιχεία που εμφανίζει ο λογαριασμός ρεύματος. Στη συνέχεια συμπληρώνετε διεύθυνση κατοικίας και τον οικισμό που βρίσκεται το σπίτι.

Τέλος συμπληρώνετε τα τετραγωνικά του ακινήτου. Αν νοικιάζετε το σπίτι θα πρέπει να συμπληρώσετε το ΑΦΜ και το ονοματεπώνυμο του ιδιοκτήτη. Το ίδιο και αν σας έχει παραχωρηθεί κάποιο οίκημα. Προσθέτουμε email, κινητό τηλέφωνο, λογαριασμός τράπεζας και μετά από έλεγχο που κάνετε αν έχουν δοθεί σωστά όλα τα στοιχεία, πατάτε ΟΚ.

«Είναι απλή διαδικασία. Μπορεί ο πολίτης να μπει με κωδικούς TAXIS και να υποβάλλει την αίτηση για να επιδοτηθεί», σχολίασε ο κ. Αντωνόπουλος.

hmc gif 300 600

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS