Πώς θα πληρωθεί ο φόρος εισοδήματος μετά την παράταση - Με ποιους τρόπους

Πώς θα πληρωθεί ο φόρος εισοδήματος μετά την παράταση - Με ποιους τρόπους

Δυνατότητα αποπληρωμής του φόρου εισοδήματος σε σε 8, 12 ή ακόμα και σε 24 μηνιαίες δόσεις έχουν τα νοικοκυριά και οι επαγγελματίες.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και οι τράπεζες προσφέρουν στους φορολογούμενους μέχρι και τέσσερις εναλλακτικές λύσεις για την αποπληρωμή του εκκαθαριστικού σημειώματος σε πολλές μηνιαίες δόσεις

Οι επιλογές πληρωμών

– Εφάπαξ μέχρι την προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης, δηλαδή έως τις 31 Αυγούστου.

Όταν ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων που οφείλεται με βάση την εμπρόθεσμη δήλωση καταβάλλεται εφάπαξ μέσα στη προθεσμία της πρώτης δόσης, παρέχεται στο συνολικό ποσό του φόρου και των λοιπών συμβεβαιούμενων με αυτόν οφειλών έκπτωση 2%.

– Σε 8 ίσες μηνιαίες δόσεις με την πρώτη και δεύτερη δόση να καταβάλλεται έως τις 31 Αυγούστου και την τελευταία έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021. Όσοι επιθυμούν και έχουν υποβάλει δήλωση μπορούν να πληρώσουν την πρώτη δόση στα τέλη Ιουλίου και τη δεύτερη στα τέλη Αυγούστου.

– Σε έως 12 ή 24 δόσεις εντάσσοντας την οφειλή στη νέα πάγια ρύθμιση. Όσοι επιλέξουν τις 12 μηνιαίες δόσεις το επιτόκιο ανέρχεται στο 4,5% ενώ για τις 24 μηνιαίες δόσεις το επιτόκιο αυξάνετε και διαμορφώνεται στα επίπεδα του 6%. Για την υπαγωγή της οφειλής στην πάγια ρύθμιση δεν απαιτείται αυτή να καταστεί ληξιπρόθεσμη.

– Μπορεί να ρυθμιστεί και πριν από την εκπνοή της προθεσμίας εξόφλησης της πρώτης δόσης ή των επόμενων δόσεων του φόρου εισοδήματος.

– Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν και τις λύσεις που προσφέρουν τα πιστωτικά ιδρύματα. Συγκεκριμένα, μπορούν να πληρώσουν τον φόρο σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις με πιστωτική κάρτα. Στην περίπτωση αυτή οι φορολογούμενοι πληρώνοντας ολόκληρο το ποσό του φόρου με κάρτα κερδίζουν και την έκπτωση φόρου 2% και 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS