Φυσικό αέριο: Η ανακοίνωση για την εύρεση του νέου κοιτάσματος στην Κύπρο

Φυσικό αέριο: Η ανακοίνωση για την εύρεση του νέου κοιτάσματος στην Κύπρο

Επίσημη ανακοίνωση για την εύρεση νέου κοιτάσματος φυσικού αερίου στον στόχο «Ζευς 1», εντός της κυπριακής ΑΟΖ, εξέδωσε το υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου.

Όπως αναφέρεται, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και ασφάλεια οι εργασίες της ερευνητικής γεώτρησης «Zeus-1», εντός του Τεμαχίου 6 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, από την κοινοπραξία των Εni Cyprus Limited (Διαχειριστής) και TotalEnergies EP Cyprus B.V.

Η γεώτρηση, η οποία διενεργήθηκε από το πλοίο-γεωτρύπανο «Tungsten Explorer» σε απόσταση 162 χιλιομέτρων από τις ακτές της Κύπρου, 5 χιλιόμετρα δυτικά της γεώτρησης «Cronos-1» και σε βάθος νερού 2.300 μέτρων, κατέδειξε την ύπαρξη στήλης καθαρού φυσικού αερίου 105 μέτρων, με ποσότητες που σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις, ανέρχονται συνολικά σε 2 με 3 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (Tcf).

Φυσικό αέριο: Νέο κοίτασμα στην Κύπρο αλλάζει τα δεδομένα

Η ανακάλυψη «Zeus-1», η τρίτη σε σειρά από την αδειούχο κοινοπραξία στο Τεμάχιο 6, μετά τις «Calypso-1» και «Cronos-1», έχει, επίσης, τύχει επιτυχούς δοκιμής όσον αφορά στα ποιοτικά τεχνικά χαρακτηριστικά της κι επιβεβαιώνει εκ νέου τις υποσχόμενες προοπτικές της περιοχής.

Ήδη, το υπουργείο Ενέργειας της Κύπρου και η κοινοπραξία εξετάζουν τους τρόπους για επίσπευση και βέλτιστη αξιοποίηση των ανακαλύψεων στο Τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, με τα αποτελέσματα της νέας γεώτρησης να ενσωματώνονται, από τις Eni και TotalEnergies, στις μελέτες που διεξάγουν γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS