Επιδότηση ανέργων: Από Τρίτη 22 Ιουνίου ενεργοποιείται το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 1.000 άτομα

Επιδότηση ανέργων: Από Τρίτη 22 Ιουνίου ενεργοποιείται το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 1.000 άτομα

Το νέο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για την πρόσληψη 1.000 ανέργων που βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ενεργοποιεί ο ΟΑΕΔ από την Τρίτη 22 Ιουνίου. Σκοπός του είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης και δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα διαρκεί 12 μήνες (+12 μήνες για τους ανέργους που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση) και η μηνιαία επιχορήγηση ανέρχεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 750 ευρώ. Στην επιδότηση συμπεριλαμβάνονται τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας.

Ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ που βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, άνεργοι που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση είναι:

  • ηλικίας 18-24 ετών ή άνω των 50 ετών ή
  • εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ για 6 μήνες και άνω ή
  • απόφοιτοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δεν ολοκλήρωσαν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή δεν παρακολούθησαν επαγγελματική κατάρτιση ή
  • ζουν μόνοι τους, έχοντας τη φροντίδα ενός ή περισσότερων εξαρτώμενων μελών.
    Άνεργοι που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση είναι:
  • εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για 24 μήνες και άνω ή
  • είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για 12 μήνες και άνω και ανήκουν σε μία από τις κατηγορίες των ατόμων σε μειονεκτική θέση.
  • Για συμμετοχή στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις κενές θέσεις, προσδιορίζοντας την ειδικότητα και το επιθυμητό εκπαιδευτικό επίπεδο. Στη συνέχεια, οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ υποδεικνύουν στην επιχείρηση τους κατάλληλους υποψηφίους, σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης και κατόπιν η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και προσλαμβάνει τον άνεργο.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής αποτελεί η δημιουργούμενη θέση εργασίας να αντιπροσωπεύει καθαρή αύξηση του αριθμού του προσωπικού της επιχείρησης σε σχέση με το μέσο όρο των προηγούμενων 12 μηνών και η επιχείρηση να μην έχει λάβει ενισχύσεις για την πρόσληψη εργαζομένων σε μειονεκτική θέση που να υπερβαίνουν τα 5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 11,7 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από τους πόρους του ΟΑΕΔ. Για τη Δημόσια Πρόσκληση και αναλυτικές πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν στην εξής διεύθυνση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS