Μείωση 55% των αεροπορικών πτήσεων το 2020

Μείωση 55% των αεροπορικών πτήσεων το 2020

Αναβάλλεται η ανάκαμψη των αερομεταφορέων στην Ευρώπη, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία εναέριας κυκλοφορίας Eurocontrol που εποπτεύει το δίκτυο εναέριας κυκλοφορίας.

Η Eurocontrol μάλιστα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας πως η έλλειψη συντονισμού μεταξύ των χωρών υπονομεύει την εμπιστοσύνη των επιβατών και βλάπτει τον κλάδο των αεροπορικών ταξιδιών.

Οι αεροπορικές πτήσεις φέτος, σύμφωνα με την υπηρεσία, θα μειωθούν κατά 55% συγκριτικά με τις πτήσεις του 2019. Να σημειωθεί ότι η Eurocontrol μείωσε εκ νέου, και κατά ένα εκατομμύριο, τις αρχικές προβλέψεις του Απρίλη, όταν όλοι οι μεγάλοι αερομεταφορείς ακινητοποίησαν τους στόλους τους.

«Πηγαίνουμε με την όπισθεν, εξέλιξη πραγματικά ανησυχητική για την αεροπορική βιομηχανία», τόνισε σε δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής της Eurocontrol, ‘Ιμον Μπρέναν, επιρρίπτοντας ευθύνες στην έλλειψη συντονισμού μεταξύ των χωρών.

Οι αερομεταφορείς στην Ευρώπη ήλπιζαν σε ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης στα τέλη του καλοκαιριού. Ωστόσο, η έξαρση του ιού σε πολλές περιοχές και η επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών στις μετακινήσεις προς κάποιες χώρες ματαίωσαν τις ελπίδες τους. Σύμφωνα με την υπηρεσία, τον Αύγουστο η επανήλθαν τα μισά δρομολόγια συγκριτικά με τον προγραμματισμό για μια συνηθισμένη χρονιά, προβλέποντας παράλληλα ότι τον Ιανουάριο το ποσοστό των πτήσεων που θα διεξάγονται θα μειωθεί στο 40% του συνόλου των δρομολογίων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS