Μειώσεις στις τιμές των καυσίμων: Γιατί αναμένεται τις επόμενες μέρες να πέσει η βενζίνη κάτω από 2 ευρώ το λίτρο

Μειώσεις στις τιμές των καυσίμων: Γιατί αναμένεται τις επόμενες μέρες να πέσει η βενζίνη κάτω από 2 ευρώ το λίτρο

Οι διεθνείς τιμές των καυσίμων έχουν αποκλιμακωθεί σημαντικά, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει αποτυπωθεί στις πωλήσεις των πρατηρίων, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να πληρώνουν «χρυσάφι» τη βενζίνη και το πετρέλαιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα η τιμολόγηση έρχεται με καθυστέρηση τεσσάρων ημερών. Η αποκλιμάκωση των τιμών, κοντά στα 140 δολάρια το βαρέλι στις9 Μαρτίου, λογικά θα έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση των τιμών σε βενζίνη και πετρέλαιο.

Πτώση 26%

Από τις 9 Μαρτίου μέχρι και χθες η τιμή του «μαύρου χρυσού» υποχώρησε σχεδόν 26%. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, την ίδια ημέρα η μέση λιανική τιμή ήταν στα 1,918 ευρώ το λίτρο, ενώ σήμερα διαμορφώνεται σε 2,095 ευρώ το λίτρο, αύξηση δηλαδή 9,2%. 

Το diesel κίνησης πωλούνταν 1,650 ευρώ το λίτρο και σήμερα ήταν στο 1,947 ευρώ το λίτρο σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 18%. Στο πετρέλαιο θέρμανσης η αύξηση είναι της τάξεως του 24% με την μέση τιμή να διαμορφώνεται σε 1,611 ευρώ το λίτρο, ενώ στην αρχή του μήνα ήταν 1,3 ευρώ το λίτρο.

Κοντά στα 1,9 ευρώ

Αν οι εκτιμήσεις για πτώση των τιμών επιβεβαιωθούν, η λιανική τιμή της βενζίνης θα υποχωρήσει κατά πολύ κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο και να προσεγγίσει το 1,9 ευρώ. Ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η πτώση σε diesel κίνησης και πετρέλαιο θέρμανσης που αναμένεται να αγγίξουν το 1,7 ευρώ το λίτρο και 1,4 ευρώ το λίτρο αντίστοιχα σε μέσα επίπεδα.    

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ