Market Pass: Ξεκινούν οι πρώτες πληρωμές στους δικαιούχους - Οι προδιαγραφές, τα ποσά, οι επόμενες ημερομηνίες και τα εισοδηματικά κριτήρια

Market Pass: Ξεκινούν οι πρώτες πληρωμές στους δικαιούχους - Οι προδιαγραφές, τα ποσά, οι επόμενες ημερομηνίες και τα εισοδηματικά κριτήρια

Από σήμερα, 3 Μαρτίου 2023, οι δικαιούχοι του Market Pass θα δουν χρήματα στον λογαριασμό τους. Για την ακρίβεια, θα δουν τα χρήματα όσοι έκαναν αίτηση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής που έχουν επιλέξει (ψηφιακή κάρτα ή κατάθεση στην τράπεζα) οι πολίτες θα πάρουν διπλή ή τριπλή δόση.

Οι αιτήσεις για το Market Pass γίνονται vouchers.gov.gr και θα γίνονται δεκτές έως και τις 15 Μαρτίου.

Οι δικαιούχοι που επέλεξαν την ψηφιακή κάρτα θα πάρουν ολόκληρη την ενίσχυση που κυμαίνεται από 22 έως και 100 ευρώ το μήνα, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση ενώ όσοι επέλεξαν τον τραπεζικό λογαριασμό θα πάρουν τα ποσά που αναλογούν σε Φεβρουάριο Μάρτιο και Απρίλιο τα οποία όμως θα είναι μειωμένα κατά 20%.

Όσοι έκαναν ή θα κάνουν αίτηση από την 1η έως τις 15 Μαρτίου και έχουν επιλέξει την άυλη κάρτα, θα πάρουν τα χρήματα που τους αναλογούν για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, έως τις 20 Μαρτίου. Στις 3 Απριλίου θα πληρωθεί η δόση για τον μήνα Απρίλιο, στις 3 Μαΐου για τον Μάιο, στις 3 Ιουνίου για τον Ιούνιο και στις 3 Ιουλίου 2023 για τον Ιούλιο.

Όσοι δικαιούχοι επιλέξουν την κατάθεση σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό και υποβάλλουν αίτηση από 1-15 Μαρτίου θα λάβουν στις 20 Μαρτίου την ενίσχυση για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο και στις 3 Μαΐου για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό διαμορφώνεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και με ανώτατο όριο τα 1.000 ευρώ. Δηλαδή το ποσό που θα λαμβάνει κάθε μήνα ένα μονομελές νοικοκυριό είναι 22 ευρώ, για ζευγάρι 32 ευρώ, για οικογένεια με ένα παιδί 42 ευρώ και με δύο παιδιά 52 ευρώ.

Το ποσό στην άυλη κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για αγορές από λαϊκές αγορές, παντοπωλεία, σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, καταστήματα ζαχαροπλαστικής, καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοποιεία και διάφορα καταστήματα τροφίμων.

Τυχόν αδιάθετο ποσό κάθε μήνα παραμένει στην ψηφιακή κάρτα μέχρι το τέλος του προγράμματος δηλαδή μέχρι το τέλος Αυγούστου ενώ δεν υπάρχουν περιορισμοί στο τρόπο και το χρόνο διάθεσης των χρημάτων που έχουν πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Τα εισοδηματικά κριτήρια

Τα εισοδηματικά κριτήρια για να πάρει κανείς την οικονομική ενίσχυση ξεκινούν από 16.000 ευρώ για τον άγαμο, για ζευγάρι έως 24.000 ευρώ συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, για τις μονογονεϊκές οικογένειες δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 24.000 ευρώ με 5.000 για κάθε επιπλέον παιδί.

Τα περιουσιακά στοιχεία των δικαιούχων είναι έως 250.000 ευρώ για άγαμους, χήρους ή ζευγάρια σε διάσταση.

Από την ενίσχυση εξαιρούνται φυσικά πρόσωπα που το 2021 δηλώθηκαν ως εξαρτώμενα ή σαν φιλοξενούμενα καθώς και όσοι εμπίπτουν στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για το 2021.

Από το Market Pass εξαιρούνται επίσης οι φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού και όλοι όσοι δεν υπέβαλλαν δήλωση φορολογίας εισοδήματος του 2021 έως και την 31 Δεκεμβρίου 2022.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS