Κρήτη: Θα χάσει φέτος 40.000 τουρίστες από τη χρεοκοπία της FTI

Κρήτη: Θα χάσει φέτος 40.000 τουρίστες από τη χρεοκοπία της FTI

Κρήτη και Ρόδος είναι τα δύο νησιά που αναµένεται να υποστούν τις µεγαλύτερες απώλειες από τη χρεοκοπία της FTI, του τρίτου µεγαλύτερου tour operator της Γερµανίας, µε τους φορείς του ελληνικού τουρισµού να αντιµετωπίζουν πάντως µε ψυχραιµία την επόµενη µέρα από το «λουκέτο», εκτιµώντας ότι ένα µεγάλο µέρος της ζηµιάς θα καλυφθεί άµεσα, σε µια χρονιά που όλα δείχνουν ότι οδεύει ολοταχώς για νέα επίπεδα-ρεκόρ.

Η περιοχή που βρέθηκε περισσότερο εκτεθειµένη από τη δυσµενή εξέλιξη της FTI είναι η Κρήτη, µε τον Εµµανουήλ Τσακαλάκη, πρόεδρο των ξενοδόχων Ρεθύµνου αλλά και πρόεδρο του Συνδέσµου Ξενοδόχων Κρήτης, να δηλώνει (ΑΠΕ) ότι το 70% του προγράµµατος του συγκεκριµένου tour operator αφορούσε την Κρήτη.

800.000 ευρώ η οικονομική πληγή για τους ξενοδόχους της Κρήτης

Σε απόλυτα νούµερα, η οικονοµική πληγή για τους ξενοδόχους της Κρήτης εκτιµάται ότι ανέρχεται σε 800.000 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τις αφίξεις επισκεπτών µέσω του FTI στην Κρήτη φέτος, αυτές υπολογίζονται σε 85.000 και ένα πολύ µεγάλο µέρος βρίσκεται αυτή τη στιγµή στον αέρα. Ωστόσο, σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις των τουριστικών παραγόντων του νησιού, περίπου οι µισοί Γερµανοί τουρίστες που είχαν κλείσει τη διαµονή τους µέσω της FTI θα καταφέρουν τελικά να επισκεφθούν το νησί, καθώς ήδη άλλοι µεγάλοι διοργανωτές ταξιδιών έχουν ήδη κινήσει τις διαδικασίες να αναλάβουν τη µεταφορά και διαµονή τους.

Το βέβαιο ωστόσο είναι ότι 40.000 επισκέπτες θα λείψουν από το νησί φέτος, σηµειώνει ο Εµµανουήλ Τσακαλάκης. Σε ό,τι αφορά την κάλυψη των ζηµιών, ο γερµανικός tοur operator έχει ενηµερώσει µε επιστολή τα ξενοδοχεία µε τα οποία συνεργάζεται ότι οποιοσδήποτε οικονοµικός κραδασµός από την πτώχευσή του θα καλυφθεί µέσω του Γερµανικού Ταµείου Ταξιδιωτικής Ασφάλισης (DRFS). Με απώλειες τουριστικών ροών από τη συγκεκριµένη εταιρεία βρίσκεται και το Νησί των Ιπποτών, καθώς εκεί το πρόγραµµα της FTI αντιστοιχεί στο 20% των ταξιδιωτών, ενώ ένα υπόλοιπο 10% σε άλλες περιοχές της χώρας.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ