Καύσιμα: «Πέφτουν» οι τιμές σε πετρέλαιο κίνησης, θέρμανσης και βενζίνη - Οι προβλέψεις των πρατηριούχων

Καύσιμα: «Πέφτουν» οι τιμές σε πετρέλαιο κίνησης, θέρμανσης και βενζίνη - Οι προβλέψεις των πρατηριούχων

Στην κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ μίλησε ο αντιπρόεδρος Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου και υποστήριξε πως «Είχαμε μεγάλες αυξήσεις το προηγούμενο 10ήμερο, έχει υποχωρήσει αρκετά το πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης όπως έχει υποχωρήσει και η αμόλυβδη βενζίνη όχι όσο το πετρέλαιο αλλά λιγότερο».


Και συμπλήρωσε πως «Αν συνεχιστεί αυτή η πορεία κι αυτή τη βδομάδα», κάτι που δεν μπορούμε να προβλέψουμε όπως είπε «θα είναι θετικό πολύ τόσο για τους επαγγελματικούς χώρους όσο και για τσέπη του Έλληνα καταναλωτή».

«Τρέχουν» οι παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης

Όπως είπε ο κ. Ασμάτογλου, οι παραγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης έχουν ξεκινήσει και γίνονται ανάλογα με την τσέπη του καταναλωτή. Όπως εξήγησε «οι καταναλωτές, προσπαθούν να προλάβουν αυτήν την περίοδο το χαμηλό της τιμής και λόγω των 7 λεπτών των διυλιστηρίων, που από μεθαύριο Τετάρτη (16/11) όπως έχουν εξαγγείλει τα διυλιστήρια θα επιβαρυνθεί περισσότερο η τιμή κατά 7 λεπτά, αλλά είναι η μείωση του πετρελαίου που θα έρθει να καλύψει αυτή τη διαφορά».

Διευκρίνισε ακόμα ότι η τιμή δεν μπορεί να «κλειδώσει». «Τα πρατήρια έχουν συγκεκριμένη δυνατότητα διανομής σε καθημερινή βάση αλλά και δυνατότητα εφοδιασμού». Άρα, όπως εξήγησε, παραγγέλνεις με την τιμή την σημερινή αλλά το πληρώνεις με την τιμή της ημέρας που παραδίδεται.

Όσο για τη μέση τιμή πετρελαίου θέρμανσης, στα μεγάλα αστικά κέντρα, είπε ότι σήμερα είναι περίπου 1,30 ευρώ. «Δεν ξέρω τι θα γίνει το επόμενο διάστημα κι αν θα ακριβύνει και φτάσει σε μεγαλύτερα επίπεδα» σημείωσε καταλήγοντας.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ