Χατζηδάκης: Eρχεται μείωση στα επιτόκια των ρυθμίσεων για χρέη στην εφορία

Χατζηδάκης: Eρχεται μείωση στα επιτόκια των ρυθμίσεων για χρέη στην εφορία

Mείωση στα επιτόκια των ρυθμίσεων των χρεών στην εφορία προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός μιλώντας στον Σκάι, δήλωσε ότι σε συνεννόηση με την ΑΑΔΕ θα εκδοθεί διάταξη σύμφωνα με την οποία τα επιτόκια των ρυθμίσεων των χρεών στην εφορία θα επιστρέψουν για 1 έτος στα περσινά επίπεδα.

Ανασφάλιστα οχήματα

Επιπλέον, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για τα ανασφάλιστα οχήματα.

Τα ανασφάλιστα οχήματα στην χώρα μας υπολογίζονται σε περίπου 500.000.

Το νέο σύστημα ελέγχων περιλαμβάνει ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για τα ανασφάλιστα οχήματα, για όσα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ και για εκείνα για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας τους, αλλά και ένα νέο πλαίσιο κυρώσεων για όλα τα παραπάνω.

Εξωδικαστικός μηχανισμός

Τέλος, ο κ Χατζηδάκης έκανε αναφορά και στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό, τονίζοντας την σημασία των αλλαγών που προώθησε η κυβέρνηση, καθώς το α' τετράμηνο του 2024 υπήρξαν 25.000 αιτήσεις, αριθμός διπλάσιος των αντίστοιχων το ίδιο διάστημα πέρσι.

Σημείωσε μάλιστα, ότι η υποχρεωτικότητα για ρυθμίσεις στους ευάλωτους από την πλευρά των servicers και το χαμηλό επιτόκιο 3% έχουν προσελκύσει πολλούς δανειολήπτες

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|05|24 10:52

Νέα Ford Mustang ... American History [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ