Τελευταίο «καμπανάκι» για το επίδομα θέρμανσης: Λήγει σήμερα η προθεσμία -Πάνω από 620.000 οι αιτήσεις

Τελευταίο «καμπανάκι» για το επίδομα θέρμανσης: Λήγει σήμερα η προθεσμία -Πάνω από 620.000 οι αιτήσεις

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που έδειξαν οι πολίτες της χώρας για το φετινό, ενισχυμένο επίδομα θέρμανσης.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης λήγει σήμερα, δίχως -μέχρι στιγμής- να υπάρχουν πληροφορίες για παράταση. Υπενθυμίζεται ότι φέτος για πρώτη χρονιά επιδοτούνται, πέραν του πετρελαίου θέρμανσης, το φυσικό αέριο καθώς και τα καυσόξυλα – πέλετ για τις ορεινές περιοχές.

Τα ποσά του επιδόματος θέρμανσης ξεκινούν από 80 ευρώ και φτάνουν τα 650 ευρώ, ενώ οι πληρωμές θα γίνουν τον Ιανουάριο. Υπενθυμίζεται ότι για να λάβει κάποιος το σύνολο του επιδόματος θέρμανσης, θα πρέπει να έχει αγοράσει καύσιμο τουλάχιστον διπλάσιας αξίας (π.χ. επιδότηση 500 ευρώ για πετρέλαιο θέρμανσης αξίας 1.000 ευρώ).
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, οι αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης, το πρωί της Δευτέρας, είχαν ξεπεράσει στο σύνολό τους τις 628.000.

Επίδομα θέρμανσης: Οι οδηγίες της ΑΑΔΕ
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δίνει τις τελευταίες οδηγίες για τους δικαιούχους, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι αν τα στοιχεία του αιτούμενου δεν συμπίπτουν με τα στοιχεία που αναγράφουν τα τιμολόγια, τότε οι αγορές δεν θα εντοπιστούν από το σύστημα και θα ζητηθεί πίσω το επίδομα. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν και οι διαχειριστές των πολυκατοικιών, ειδικά στις περιπτώσεις που έχουν αλλάξει οι ένοικοι των διαμερισμάτων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS