Εντός ημερών οι ανακοινώσεις για το νέο fuel pass – Τα 2,8 ευρώ φτάνει η βενζίνη σε νησιά

Εντός ημερών οι ανακοινώσεις για το νέο fuel pass – Τα 2,8 ευρώ φτάνει η βενζίνη σε νησιά

Συνεχίζεται το ράλι ανόδου των τιμών των καυσίμων

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο πακέτο οικονομικής ελάφρυνσης στους ιδιοκτήτες οχημάτων που αντιμετωπίζουν τις δυσβάσταχτες αυξήσεις στα καύσιμα.

Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για το νέο πακέτο εκτιμάται ότι θα γίνουν είτε προς το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης και αφού θα έχει προηγηθεί η ανακοίνωση των στοιχείων εκτέλεσης του προϋπολογισμού (αύριο Τετάρτη) για το πρώτο 5μηνο του 2022, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα εμφανίζουν σημαντική αύξηση των εσόδων από ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης, κάτι που θα επιτρέψει τη νέα κρατική παρέμβαση.

Η τιμή της βενζίνης συνεχίζει την ανοδική της πορεία. Στην Αθήνα η μέση τιμή τείνει να υπερβεί τα 2,4 ευρώ το λίτρο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει και τα 2,5 ευρώ. Στα νησιά, ειδικά στις Κυκλάδες είναι μία ανάσα από τα 2,8 ευρώ το λίτρο, όπως για παράδειγμα η Αμοργός.

Στις διεθνείς αγορές, η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει το ράλι. Χθες ξεπέρασε τα 122 δολάρια το βαρέλι αν και αρχικά κατέγραφε μικρές απώλειες. Και σαν να μην έφτανε αυτό η πορεία του ευρώ έναντι του δολαρίου συνεχίζει την πτώση και χθες υποχώρησε στο 1,04, από 1,07 που είχε την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε αυτή τη κρίσιμη συγκυρία ιδιαίτερη βαρύτητα αποκτούν οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Κρίστιαν Λίντνερ μετά τη συνάντηση του με τον Χρήστο Σταϊκούρα για τη πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επίσης ένας ακόμα καταλυτικός παράγοντας για την ενεργοποίηση του νέου πακέτου τόσο από πλευράς κλίματος όσο και από πλευράς πόρων είναι το «πράσινο φως» για την έξοδο της χώρας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας που αναμένεται να ανάψει το Eurogroup στη συνεδρίαση του στις 16 Ιουνίου και που σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η διαδικασία προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις 21 Αυγούστου σηματοδοτώντας το οριστικό τέλος της μνημονιακής περιόδου για την Ελλάδα.

Οι νέες παρεμβάσεις που σχεδιάζονται από το οικονομικό επιτελείο προβλέπουν παράταση του μέτρου της επιδότησης στη βενζίνη με αύξηση ποσού και του αριθμού των δικαιούχων του fuel pass, επέκταση της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης στην αντλία με αναπροσαρμογή του ύψους της.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ