Επίδομα βενζίνης: Ποιοι υποβάλουν αίτηση σήμερα -Τρεις λήγοντες αριθμοί ΑΦΜ

Επίδομα βενζίνης: Ποιοι υποβάλουν αίτηση σήμερα -Τρεις λήγοντες αριθμοί ΑΦΜ

Διαθέσιμη για τους δικαιούχους του επιδόματος βενζίνης είναι απο χθες η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων, η οποία θα ανοίγει τμηματικά με βάση το ΑΦΜ.

Συγκεκριμένα, σήμερα η πλατφόρμα ανοίγει για όσους το ΑΦΜ λήγει σε 3, 4 και 5, ενώ χθες μπορούσαν να κάνουν την αίτησή τους -μέσω του vouchers.gov.gr- εκείνοι που το ΑΦΜ τους τελειώνει σε 0, 1 και 2.

Πάνω από 100.000 αιτήσεις δικαιούχων την πρώτη ημέρα

Μάλιστα, την πρώτη μέρα που τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα, σημειώθηκε... μποτιλιάρισμα! Και αυτό διότι οι πολίτες έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον και ανταποκρίθηκαν με το παραπάνω.

Ενδεικτικό είναι ότι μέσα σε μερικές μόνο ώρες οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 100.000 ενώ σύμφωνα με πηγές, πλησίασαν τις 200.000 και αναμένεται να ξεπεράσουν αυτό το νούμερο.

Η πλατφόρμα, σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, θα ανοίγει σταδιακά, μέχρι την Παρασκευή για όλους τους δικαιούχους, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των πολιτών.

Μέχρι την Παρασκευή 29 Απριλίου σταδιακά αναμένεται να ανοίξει και για τους υπολοίπους.

Πάνω από 3 εκατ. οι δικαιούχοι

Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια είναι δικαιούχοι που θα λάβουν την ενίσχυση για το κόστος κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022.

Το ποσό της ενίσχυσης κυμαίνεται από 30 έως 50 ευρώ και εξαρτάται από τον τύπο του οχήματος και την κύρια κατοικία του δικαιούχου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 130 εκατομμύρια ευρώ, από πιστώσεις που διατέθηκαν από τις Γενικές Κρατικές Δαπάνες του υπουργείου Οικονομικών.

Σημειώνεται πως η πλατφόρμα υλοποιήθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ ΜΑΕ), εποπτευόμενο φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος βενζίνης

Δικαιούχοι του Fuel Pass είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ. Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα ΙΧ όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο, υπό την προϋπόθεση το συγκεκριμένο μέσο μετακίνησης να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι' αυτό τέλη κυκλοφορίας. Το φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οχήματος ή αυτό να βρίσκεται σε καθεστώς leasing.

Επίδομα βενζίνης: Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα

Ο πολίτης εισέρχεται στο Fuel Pass χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet, είτε απευθείας μέσω του vouchers.gov.gr είτε από το gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις».

Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής της αίτησης μέσω ΚΕΠ. Όλα τα στοιχεία του πολίτη αντλούνται αυτόματα μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Η οικονομική ενίσχυση μπορεί να γίνει κατ' επιλογή κάθε δικαιούχου με δύο τρόπους: Είτε εκδίδοντας άυλη ψηφιακή κάρτα, την οποία οι δικαιούχοι χρησιμοποιούν για να πληρώνουν μέσω του έξυπνου κινητού τους την αγορά υγρού καυσίμου είτε μέσω απευθείας καταβολής του ποσού επιδότησης σε IBAN του δικαιούχου, για όσους δεν διαθέτουν έξυπνη συσκευή ή δεν επιθυμούν να τη χρησιμοποιήσουν σε αυτήν τη διαδικασία.

Σημειώνεται πως θα λυθεί σύντομα το θέμα που έχει προκύψει με τις αιτήσεις για ΑμεΑ που δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας και επομένως, δεν μπορούν να πάρουν την επιδότηση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS