ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bitcoin: Επάνοδος ύστερα από νέο tweet του Έλον Μασκ – «Άγγιξε» τα 40.000 δολ.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο η Tesla αποκάλυψε ότι αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ότι θα το δεχόταν ως μέθοδο πληρωμής

Η τιμή του bitcoin πλησιάζει για άλλη μια φορά τα 40.000 δολάρια, ύστερα από ανάρτηση του CEO της Tesla, Έλον Μασκ, ότι πραγματοποίησε συζητήσεις με τις εταιρείες εξόρυξης bitcoin σχετικά με τη βιωσιμότητα του κρυπτονομίσματος.

Το Bitcoin την Τρίτη διαπραγματεύτηκε στα 37.961,32 δολάρια και η τιμή του αυξήθηκε πάνω από 4% τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία της CoinDesk.

Σχεδόν όλα τα άλλα σημαντικά κρυπτονομίσματα διαπραγματεύονται επίσης υψηλότερα.

Η τιμή του Ethereum έχει αυξηθεί περισσότερο από 13% στα 2.550,62 δολάρια τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ το Dogecoin έχει δει την τιμή του να αυξάνεται περισσότερο από 7% στα 34 σεντς σε κέρμα.

Το Bitcoin, το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα στον κόσμο, σημείωσε άνοδο λίγα λεπτά μετά το tweet του Mασκ: «Μίλησε με τους ανθρακωρύχους Bitcoin της Βόρειας Αμερικής και δεσμεύτηκαν να δημοσιεύσουν την τρέχουσα και προγραμματισμένη ανανεώσιμη χρήση και να ζητήσουν από τους ανθρακωρύχους WW να το πράξουν»

 

Ο Μασκ έχει υπάρξει μεγάλος υποστηρικτής των κρυπτονομισμάτων, πυροδοτώντας ράλι στις τιμές τους, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin, αρκετές φορές τον τελευταίο χρόνο. Τα tweets και τα σχόλιά του σχετικά με τα κρυπτονομίσματα συχνά οδηγούν τις τιμές στα ύψη ή σε κατρακύλα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο η Tesla αποκάλυψε ότι αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ότι θα το δεχόταν ως μέθοδο πληρωμής. Αργότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σημείωσε καθαρά κέρδη ύψους 101 εκατ. δολαρίων από τις πωλήσεις bitcoin κατά τη διάρκεια τριμήνου, συμβάλλοντας στην αύξηση των καθαρών κερδών της σε ρεκόρ το α’ τρίμηνο.

Ωστόσο, η σχέση του Μασκ με το bitcoin φαίνεται να άλλαξε νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν έγραψε στο Twitter στις 12 Μαΐου ότι η εταιρεία “ανέστειλε τις αγορές οχημάτων” με τη χρήση του bitcoin, λόγω ανησυχίας για την “ταχέως αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων” για την εξόρυξη bitcoin.

Το ράλι του bitcoin αυτή την εβδομάδα έρχεται μετά από βαριές απώλειες στην αγορά κρυπτονομισμάτων την περασμένη εβδομάδα, με το bitcoin να πέφτει κάτω από τα 32.000 δολάρια την Κυριακή.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS