Αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη – Στο 2,4% έπεσε στην Ελλάδα

Αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη – Στο 2,4% έπεσε στην Ελλάδα

Νέα υποχώρηση κατά σχεδόν κατά μία μονάδα κατέγραψε τον Αύγουστο ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη και κατά 1,1% στην Ελλάδα σε μια σημαντική αποκλιμάκωση, που υπερέβη τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Eurostat o εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ελλάδα υποχώρησε από 3,5% τον Αύγουστο στο 2,4% τον Σεπτέμβριο στην τρίτη χαμηλότερη μέτρηση μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, ενώ για το σύνολο της ευρωζώνης υποχώρησε στο 4,3% από 5,2% τον Ιούλιο. Πάντως σε επίπεδο μήνα, οι τιμές στην Ελλάδα αυξήθηκαν τον Αύγουστο με ρυθμό 1,9%, δηλαδή τον υψηλότερο στην ευρωζώνη, μπροστά από την Ιταλία (1,7%) και την Αυστρία (1%).

Σημαντική ανάσα η υποχώρηση στο 4,5% από 5,3% τον Αύγουστο του δομικού πληθωρισμού (εξαιρεί στοιχεία με ευμετάβλητες τιμές όπως η ενέργεια και τα τρόφιμα) στο χαμηλότερο επίπεδο ενός έτους, όπως σημειώνει το Bloomberg, εξέλιξη που αναμένεται να αφήσει περιθώριο στην ΕΚΤ να ολοκληρώσει τον κύκλο αυξήσεων των επιτοκίων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ