«Ανακυκλώνω - Αλλάζω Θερμοσίφωνα»: Ρεκόρ αιτήσεων - Έφτασαν τις 170.000 σε μία εβδομάδα

«Ανακυκλώνω - Αλλάζω Θερμοσίφωνα»: Ρεκόρ αιτήσεων - Έφτασαν τις 170.000 σε μία εβδομάδα

Στη «μάχη» του ηλιακού θερμοσίφωνα μπαίνουν τα ελληνικά νοικοκυριά, με τις αιτήσεις στο πρόγραμμα να φτάνουν ήδη τις 170.000 και να αυξάνονται προοδευτικά μέρα με μέρα. Το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Θερμοσίφωνα» βρίσκεται στον αέρα εδώ και μία εβδομάδα με καθυστέρηση μηνών, ωστόσο η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη.

Οι προϋποθέσεις

Για την δράση θα διατεθούν συνολικοί πόροι 100 εκατ. ευρώ και η πλατφόρμα των αιτήσεων θα μείνει ανοικτή για έναν ακόμη μήνα έως τις 20 Ιουνίου. Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι η αντικατάσταση με ένα παλιό ηλεκτρικό θερμοσίφωνα χωρητικότητας μεγαλύτερης ή ίσης των 40 λίτρων, ενώ χρήση του προγράμματος δεν μπορούν να κάνουν όσοι είναι ήδη κάτοχοι ηλιακού.

Εκτός προγράμματος μένουν επίσης νοικοκυριά που έχουν υποβάλει αίτηση ή έχουν ενταχθεί σε άλλο πρόγραμμα ενεργειακής εξοικονόμησης («Εξοικονομώ – Αυτονομώ» ή το «Εξοικονομώ 2021»).

Κάθε ωφελούμενος θα λάβει επιταγή (voucher), την οποία μπορεί να εξαργυρώσει σε προμηθευτή της επιλογής του.

Το ποσοστό της επιδότησης κυμαίνεται από 50% έως 60% με μέγιστο ποσό τα 904,84 ευρώ. Σύμφωνα με το σχεδιασμό του ΥΠΕΝ θα επωφεληθούν συνολικά περίπου 120.000 ελληνικά νοικοκυριά, για τα οποία θα υπάρξει μείωση τουλάχιστον 210 εκατ. τόνων CO2 ανά έτος αλλά και σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας καθώς εκτιμάται ότι θα μειωθεί κατά 65% η κατανάλωση ρεύματος για τη χρήση ζεστού νερού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ