«Ανακυκλώνω - Αλλάζω Θερμοσίφωνα»: Πλησιάζει η υποβολή αιτήσεων - Κλιμακωτές επιδοτήσεις

«Ανακυκλώνω - Αλλάζω Θερμοσίφωνα»: Πλησιάζει η υποβολή αιτήσεων - Κλιμακωτές επιδοτήσεις

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το πρόγραμμα επιδότησης αντικατάστασης ηλεκτρικού με ηλιακό θερμοσίφωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να δημοσιευτεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο οδηγός του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα».

Στη διεύθυνση «allazothermosifona.gov.gr» τα νοικοκυριά, που θέλουν να αλλάξουν τον ηλεκτρικό με ηλιακό θερμοσίφωνα και να στείλουν τον παλιό σε ανακύκλωση, θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους. Προϋπόθεση για την είσοδο τους θα είναι το ξεκλείδωμα της εισόδου στην πλατφόρμα με τον κωδικό του taxisnet.

Η δράση θα είναι ύψους 100 εκ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί με πόρους από το ΕΣΠΑ 2014 – 2021. Θα επιδοτεί μέχρι και 60% το κόστος απόκτησης ηλιακού θερμοσίφωνα.

Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή: 54.000 νέοι δικαιούχοι του προγράμματος

Προϋπόθεση θα είναι η ανακύκλωση του ηλεκτρικού, κάτι το οποίο θα αναλάβει να κάνει με την αποψίλωση του από την κατοικία ο πωλητής, το κατάστημα δηλαδή από όπου ο συμμετέχων στο πρόγραμμα θα αγοράσει τον ηλιακό θερμοσίφωνα.

Το voucher

Η επιδότηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα είναι κλιμακωτή με βάση το εισόδημα και θα δίνεται με voucher. Το «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα» θα λειτουργήσει στα πρότυπα του «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή».

Τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων:

  • ΑΜΕΑ 31%
  • Μονογονεϊκές οικογένειες 31%
  • Εξαρτώμενα μέλη 38%
  • Αν υπάρχει ισοβαθμία, λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος υποβολής της αίτησης.
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ