«Βόλτες» στο Αιγαίο κάνει το Oruc Reis υπό τη συνοδεία δύο τουρκικών πλοίων - Γιατί ξεκίνησε να κινείται από το λιμάνι της Αττάλειας

«Βόλτες» στο Αιγαίο κάνει το Oruc Reis υπό τη συνοδεία δύο τουρκικών πλοίων - Γιατί ξεκίνησε να κινείται από το λιμάνι της Αττάλειας

Το τουρκικό πλοίο κινείται με κατεύθυνση προς την Κωνσταντινούπολη.Δυτικά της Καλολίμνου πλέει αυτή τη στιγμή το Oruc Reis , το τουρκικό ερευνητικό πλοίο που εκτελεί δραστηριότητες σεισμικών ερευνών και έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές την Αθήνα, ιδίως το καλοκαίρι του 2020.

Το τουρκικό πλοίο ξεκίνησε να κινείται από το λιμάνι της Αττάλειας προς την Κωνσταντινούπολη για την υποχρεωτική επιθεώρησή του και την προγραμματισμένη πενταετή συντήρηση.

Στο στόχαστρο της Τουρκίας το Αιγαίο
Ανησυχίες έχει εγείρει στην Αθήνα, η έξαρση της επιθετικής ρητορικής της Άγκυρας το τελευταίο διάστημα, καθώς οι κινήσεις της γείτονος δείχνουν σαφέστατη διάθεση επιβουλής στο Αιγαίο.

Είναι χαρακτηριστική η φράση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ότι αυτή η τακτική της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα «έχει πάρει διαστάσεις που δεν έχουμε ξαναδεί» και δεν είναι τυχαίο ότι επανέλαβε το μήνυμα προς την τουρκική κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση ανάκληση του casus belli.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έκανε λόγο για στοχοποίηση της Τουρκίας, αλλά και υπόθαλψη τρομοκρατών. «Η Ελλάδα θα πληρώσει ''βαρύ τίμημα'', όπως έκαναν άλλες χώρες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου.

«Δυστυχώς στην Ελλάδα είναι και τα μέλη της PKK και οι άνθρωποι του DHKP-C. Υπάρχουν στρατόπεδα εκεί; Υπάρχουν. Απαράδεκτη επίσης από τα έγγραφα ότι οι άνθρωποι του DHKP-C, οι οποίοι εκπαιδευτήκαν εκεί (στην Ελλάδα), επέστρεψαν και προγραμμάτισαν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν μιλώ για την FETO. Τα μέλη της FETO βλέπουν την Ελλάδα όχι μόνο ως χώρα διέλευσης, αλλά και ως καταφύγιο για να ζουν εκεί. Άλλωστε, το να έχεις αυτές τις οργανώσεις να ανοίγουν γραφεία και να τις φιλοξενείς, είναι σα να παίζεις με τη φωτιά……Η τρομοκρατία είναι μια πολύ διαφορετική υπόθεση. Είναι θέμα ασφάλειας», υποστήριξε ο ίδιος.

«Όταν γίνεται επίθεση εναντίον μας, όπως και σε άλλα μέρη, υπάρχει ένα τίμημα που πρέπει να πληρωθεί, όπως κάναμε με την παρουσία της τρομοκρατίας σε γειτονικές χώρες. Αυτό είναι ''βαρύ τίμημα''. Πρέπει να το ξεκαθαρίσω» κατέληξε ο τούρκος ΥΠΕΞ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS