«Εντελώς ξαφνικά ακούστηκαν πυροβολισμοί»: Ο Τραμπ περιγράφει πώς τον φυγάδευσε η Μυστική Υπηρεσία

«Εντελώς ξαφνικά ακούστηκαν πυροβολισμοί»: Ο Τραμπ περιγράφει πώς τον φυγάδευσε η Μυστική Υπηρεσία

Μιλώντας δημοσίως για πρώτη φορά μετά την τελευταία φερόμενη απόπειρα δολοφονίας του ο Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε πώς τον φυγάδευσε η Μυστική Υπηρεσία όταν ακούστηκαν «τέσσερις ή πέντε» πυροβολισμοί την ώρα που έπαιζε γκολφ.

Ο Ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος μίλησε για το συμβάν το απόγευμα της Κυριακής στη λέσχη γκολφ ιδιοκτησίας του στο Δυτικό Παλμ Μπιτς της Φλόριντα ως «κάτι απίστευτο«, προσθέτοντας: «όμως όλα πήγαν καλά».

Στον 58χρονο Ράιαν Ουέσλι Ρουθ ασκήθηκε δίωξη για δύο αδικήματα σχετιζόμενα με οπλοκατοχή, μία ημέρα αφότου βρέθηκε να κρύβεται σε θάμνους, οπλισμένος με ένα τυφέκιο, στο γήπεδο γκολφ του Τραμπ με έναν πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας να εντοπίζει την κάνη του όπλου να εξέχει από τους θάμνους και να ανοίγει πυρ κατά του υπόπτου.

Η Secret Service επιβεβαίωσε ότι μόνον ο πράκτοράς της πυροβόλησε.

Η περιγραφή του συμβάντος από τον Τραμπ

Μιλώντας στο πλαίσιο εκδήλωσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης ο Τραμπ είπε: «Έπαιζα γκολφ με κάποιους φίλους μου το πρωί της Κυριακής, ήταν πολύ γαλήνιο πρωινό, υπέροχος καιρός… και εντελώς ξαφνικά ακούσαμε να πέφτουν πυροβολισμοί, νομίζω κάπου τέσσερις ή πέντε κι ακούστηκαν σαν σφαίρες.

Η Μυστική Υπηρεσία κατάλαβε αμέσως ότι ήταν σφαίρες και με άρπαξαν… όλοι μπήκαν στα αμαξίδια του γκολφ και προχωρήσαμε.

Πλέκοντας το εγκώμιο των πρακτόρων της Secret Service για την «εξαιρετική δουλειά» τους, ο Τραμπ πρόσθεσε: «Θα ήθελα να μείνω για την τελευταία βολή, αλλά αποφασίσαμε να φύγουμε». Ο ίδιος χαρακτήρισε τον συλληφθέντα 58χρονο ως «πολύ επικίνδυνο πρόσωπο» κι εξέφρασε την ελπίδα να περάσει «πολύ καιρό» πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Η αιφνιδιαστική απόφαση του Τραμπ να παίξει γκολφ

Ο Τραμπ είπε ότι η τελευταία απόπειρα κατά της ζωής του είχε πιο αίσια κατάληξη από την πρώτη τον περασμένο Ιούλιο καθώς δεν τραυματίστηκε ούτε σκοτώθηκε κάποιος. «Εκείνη ήταν μια τρελή ημέρα και χθες είχαμε άλλη μία με διαφορετική έκβαση, όντως πολύ καλύτερο αποτέλεσμα», είπε.

Νωρίτερα ο εν ενεργεία διευθυντής της Μυστικής Υπηρεσίας, Ρόναλντ Ρόου τζούνιορ εξήγησε ότι ήταν απόφαση της τελευταίας στιγμής του Τραμπ να παίξει γκολφ και «υποτίθεται ότι δεν θα είχε πάει εκεί», γι’ αυτό και οι πράκτορες δεν είχαν αρκετό χρόνο να ελέγξουν ολόκληρο το γήπεδο.

Αναφερόμενος στις εκκλήσεις να εντείνει η Μυστική Υπηρεσία τα μέτρα ασφαλείας του Τραμπ ο Ρόου είπε ότι μίλησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και του είπε ότι ο Τραμπ «γνωρίζει ότι απολαμβάνει του ύψιστου επιπέδου ασφαλείας» από την υπηρεσία.

Η συνομιλία Μπάιντεν – Τραμπ

Προηγουμένως ο Τζο Μπάιντεν είχε επισημάνει στους δημοσιογράφους ότι είναι «σαφές ότι η Μυστική Υπηρεσία χρειάζεται περισσότερη βοήθεια» και κάλεσε το Κογκρέσο «να ανταποκριθεί στις ανάγκες της».

Ο Μπάιντεν είχε και μια «εγκάρδια», όπως την περιέγραψε ο Λευκός Οίκος, τηλεφωνική συνομιλία με τον Τραμπ και μάλιστα τον ρώτησε αν χρειάζεται περισσότερα άτομα να τον προστατεύουν.

«Ήταν πολύ ευγενικός, με κάλεσε για να σιγουρευτεί ότι είμαι ΟΚ», είπε ο Τραμπ στον Φαρόκ Σαρμάντ, CEO της Goodlife Media και οικοδεσπότη της συνέντευξής του στο Χ.

Ο ένοπλος είχε στήσει καρτέρι επί 12 ώρες στον Τραμπ

Οι Αρχές προς το παρόν θεωρούν ότι ο Ρουθ δεν είχε συνεργούς, αλλά λένε ότι είχε ενεργή παρουσία στο Διαδίκτυο και συγκεντρώνουν λεπτομέρειες για τις κινήσεις του μέχρι τη σύλληψή του.

Ο 58χρονος, που σύμφωνα με τις Αρχές, δεν έριξε ούτε μία σφαίρα, κρυβόταν μέσα στους θάμνους και τα ψηλά δέντρα της περιμέτρου του γηπέδου γκολφ. Είχε στήσει καρτέρι εκεί από τις 01:59 τα χαράματα τοπική ώρα, όπως προκύπτει από το στίγμα του κινητού του, εφοδιασμένος με δύο ψηφιακές κάμερες, τρόφιμα σε μια μαύρη πλαστική σακούλα, ένα ημιαυτόματο τυφέκιο τύπου SKS με βεληνεκές σχεδόν 400 μέτρων και διόπτρα.

Η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ γεννά ερωτηματικά: γνώριζε ο συλληφθείς ότι ο Ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος θα πήγαινε να παίξει γκολφ εκεί, ή απλώς το μάντεψε; Και πώς κατάφερε να περάσει απαρατήρητος επί τόσες ώρες κρυμμένος στους θάμνους με ένα όπλο;

Μετά τους πυροβολισμούς εναντίον του από τον πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας ο Ρουθ διέφυγε με ένα μαύρο Nissan που ανήκε στην κόρη του αφήνοντας πίσω το όπλο και τα τρόφιμά του, αλλά μια γυναίκα πρόλαβε να φωτογραφίσει την πινακίδα κυκλοφορίας του οχήματος και να ενημερώσει τις Αρχές. Ο 58χρονος κατάφερε να απομακρυνθεί, αλλά μετά από 40 λεπτά τον σταμάτησαν στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο 95 και τον συνέλαβαν. Κάμερα ενσωματωμένη στη στολή αστυνομικού δείχνει τον Ρουθ να συμμορφώνεται ήρεμα με τις υποδείξεις των αστυνομικών, προτού του περάσουν χειροπέδες.

Χθες ο συλληφθείς οδηγήθηκε σε κατάμεστο δικαστήριο του Παλμ Μπιτς με μπλε στολή φυλακής, χειροπέδες και αλυσίδες στα πόδια, χαμογελαστός ενώ μιλούσε με τον συνήγορό του. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή όπλου με σβησμένο σειριακό αριθμό, ενώ αναμένεται να του απαγγελθούν και νέες.

Ο Ρουθ θα εμφανιστεί εκ νέου στις 23 Σεπτεμβρίου σε δικαστήριο, που θα αποφανθεί για την παράταση της κράτησής του εν αναμονή της δίκης του.

 

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ