Τουρκία: Ρεκόρ πωλήσεων κατοικιών σε ξένους μετά τη «βουτιά» της λίρας

Τουρκία: Ρεκόρ πωλήσεων κατοικιών σε ξένους μετά τη «βουτιά» της λίρας

Οι πωλήσεις κατοικιών στην Τουρκία σε ξένους κατέγραψαν άλμα 48,4% σε ιστορικό επίπεδο τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, καθώς η βουτιά στην αξία της τουρκικής λίρας κατέστησε τις αγορές σημαντικά φθηνότερες για αυτούς που αγοράζουν με «σκληρό» νόμισμα.

Η αγορά ακινήτων ήταν σε πολύ καλά επίπεδα τον Νοέμβριο, με τις συνολικές πωλήσεις να αυξάνονται κατά 59% σε ετήσια βάση στις 178.814 κατοικίες, σύμφωνα με στοιχεία της τουρκικής στατιστικής υπηρεσίας.

Τα 7.363 ακίνητα που πουλήθηκαν σε ξένους ήταν το υψηλότερο μηναίο επίπεδο από τότε που άρχισαν να συλλέγονται τα στοιχεία αυτά το 2013. Οι περισσότεροι ξένοι αγοραστές ήταν Ιρανοί πολίτες, ενώ ακολουθούν Ιρακινοί και Ρώσοι.

Η λίρα κατέγραψε βουτιά στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο των 14,99 έναντι του δολαρίου χθες, Δευτέρα, το οποίο αντιπροσωπεύει μείωση κατά το ήμισυ της αξίας του νομίσματος φέτος. Στο σημερινό επίπεδο του 14,2 η λίρα είναι περισσότερο από 40% ασθενέστερη σε σχέση με την αρχή του Σεπτεμβρίου.

Οι πωλήσεις ακινήτων σε ξένους ήταν ισχυρές καθόλη τη χρονιά, σημειώνοντας άνοδο 39,4% τους πρώτους 11 μήνες, ενώ οι συνολικές πωλήσεις κατοικιών μειώθηκαν κατά 9,2% στην 11μηνη περίοδο, συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα.

Η δημοφιλέστερη περιοχή για πωλήσεις κατοικιών σε ξένους ήταν η Κωνσταντινούπολη, με 2.922 πωλήσεις, ενώ ακολουθούν το νότιο θέρετρο της Αττάλειας και η πρωτεύουσα Άγκυρα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS