Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας κατηγορεί την Ελλάδα για επαναπροωθήσεις παράτυπων μεταναστών

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας κατηγορεί την Ελλάδα για επαναπροωθήσεις παράτυπων μεταναστών

Επανέρχεται στις κατηγορίες περί επαναπροωθήσεων μεταναστών από το ελληνικό λιμενικό. Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την οποία δημοσιεύει και από βίντεο - το όποιο όπως αναφέρει κατέγραψε τουρκικό drone - ισχυρίζεται ότι παράτυποι μετανάστες που απώθησε η Ελλάδα από την θαλάσσια περιοχή της Ρόδου προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα στα νότια της Μαρμαρίδας διασώθηκαν από το τουρκικό Λιμενικό Σώμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας (MSB) το λαστιχένιο σκάφος που μετέφερε παράτυπους μετανάστες απωθήθηκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα από τις ελληνικές αρχές και το συμβάν καταγράφηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) του τουρκικού Ναυτικού.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου, αναφέρεται ότι «όπως διαπιστώθηκε από UAV του Ναυτικού μας, το λαστιχένιο σκάφος που περιείχε παράτυπους μετανάστες μεταφέρθηκε από την κατεύθυνση της Ρόδου στις 24 Ιουλίου 2022 από το σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής και απωθήθηκε σε τουρκικό έδαφος, νότια του Μπόντρουμ στην Μαρμαρίδα».

Να σημειωθεί, ότι το φουσκωτό σκάφος που κατά τους τουρκικούς ισχυρισμούς ωθήθηκε πίσω στα τουρκικά ύδατα από το ελληνικό Λιμενικό έχει μόνο τρεις επιβαίνοντες!

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ