Θρίλερ στο Ιράν: Σε κίνδυνο η ζωή του προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι λόγω αναγκαστικής προσγείωσης του ελικοπτέρου του

Θρίλερ στο Ιράν: Σε κίνδυνο η ζωή του προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι λόγω αναγκαστικής προσγείωσης του ελικοπτέρου του

Εντατικές έρευνες είναι σε εξέλιξη στη βορειοδυτικό Ιράν για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί, ο οποίος ήταν θύμα "ατυχήματος", όπως ανέφεραν αξιωματούχοι και επίσημα ΜΜΕ.

Οι έρευνες καθίστανται πολύ δύσκολες λόγω "δυσμενών καιρικών συνθηκών" μεταξύ των οποίων ομίχλη, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αχμέντ Βαχίντι στην κρατική τηλεόραση.

"Μπορεί να χρειαστεί αρκετός χρόνος για να φθάσουμε την περιοχή", πρόσθεσε, καθώς το σημείο βρίσκεται στο δάσος Ντιζμάρ, κοντά στην πόλη Βαρζαγκάν.

Ο υπουργός δεν επιβεβαίωσε αν ο πρόεδρος Ραϊσί βρισκόταν στο αεροσκάφος, που αποτελούσε μέρος μιας συνοδείας τριών ελικοπτέρων που μετέφερε την προεδρική αντιπροσωπεία.

Ιράν: Ατύχημα με το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο Ραϊσί -Σπεύδουν διασώστες στο σημείο

Αξιωματούχος του Ιράν είπε στο Reuters ότι κινδυνεύει η ζωή του Ραϊσί, μετά από συντριβή ελικοπτέρου

Δύο από αυτά προσγειώθηκαν χωρίς προβλήματα στην Ταμπρίζ, τη μεγάλη πόλη του βορειοδυτικού Ιράν, αλλά όχι και εκείνο στο οποίο επέβαινε ο Ραϊσί.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA ανέφερε πως ο υπουργός Εξωτερικών, Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, ήταν ανάμεσα στους επιβαίνοντες στο ελικόπτερο, όπως και ο κυβερνήτης της επαρχίας και ο κύριος ιμάμης της περιοχής.

Ιρανός αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε στο Reuters, όπως μετέδωσε το Sky News, ότι κινδυνεύει η ζωή του προέδρου Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών, μετά από αυτό που ο αξιωματούχος αποκάλεσε συντριβή ελικοπτέρου.

Το πρακτορείο IRNA πρόσθεσε πως "τουλάχιστον 20 συνεργεία διάσωσης με πλήρη εξοπλισμό, κυρίως drones και σκυλιά διάσωσης" "έχουν σταλεί στο σημείο".

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε προσευχές για την ασφάλεια του προέδρου Ραϊσί.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ