Συνάντηση Τζο Μπάιντεν με Βαρθολομαίο στο Λευκό Οίκο: Συζήτησαν για τη Σχολή της Χάλκης, την Κλιματική κρίση, τα εμβόλια

Συνάντηση Τζο Μπάιντεν με Βαρθολομαίο στο Λευκό Οίκο: Συζήτησαν για τη Σχολή της Χάλκης, την Κλιματική κρίση, τα εμβόλια

Μετά τη σύντομη νοσηλεία του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνέχισε κανονικά το πρόγραμμά του, πραγματοποιώντας συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, σε πολύ θερμό κλίμα.

Οπως ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, σε ανάρτησή του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αμερικανός πρόεδρος συζήτησαν την ανάγκη άμεσων ενεργειών των πολιτικών ηγεσιών για την κλιματική κρίση, την προώθηση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπως και την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Συνάντηση Βαρθολομαίου και με τον Αντονι Μπλίνκεν

Στην επαναβεβαίωση ότι το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης αποτελεί συνεχή προτεραιότητα της κυβέρνησης Μπάιντεν προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, η οποία προηγήθηκε εκείνης με τον Τζο Μπάιντεν.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (τοπική ώρα) με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η συνάντηση είχε διευρυμένο χαρακτήρα και έγινε με τη συμμετοχή ανώτερων αξιωματούχων του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι δύο πλευρές συζήτησαν τη «δέσμευση των ΗΠΑ να υποστηρίξουν τη θρησκευτική ελευθερία σε όλο τον κόσμο και τις ευκαιρίες συνεργασίας με την Ορθόδοξη Χριστιανική κοινότητα παγκοσμίως σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς επίσης και για τις θρησκευτικές μειονότητες στην Τουρκία και στην περιοχή. Συζήτησαν επίσης την επιτακτική ανάγκη για την επείγουσα αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS