Στις ΗΠΑ ο Τσαβούσογλου: Στο επίκεντρο της συνάντησης με Μπλίνκεν τα F-16 και η Ελλάδα - Υψηλές προσδοκίες από την Άγκυρα

Στις ΗΠΑ ο Τσαβούσογλου: Στο επίκεντρο της συνάντησης με Μπλίνκεν τα F-16 και η Ελλάδα - Υψηλές προσδοκίες από την Άγκυρα

Με τις διμερείς σχέσεις Τουρκίας - ΗΠΑ και την πώληση των F-16 στο επίκεντρο της ατζέντας, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 18/01, η πρώτη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και του Τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Το δεύτερο κρίσιμο θέμα που περιλαμβάνεται στην ατζέντα της συνάντησης Μπλίνκεν-Τσαβούσογλου είναι οι προσπάθειες της Άγκυρας να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με την κυβέρνηση Άσαντ, με την πίεση της Ρωσίας.

Ένα άλλο θέμα που θα τεθεί επί τάπητος είναι οι οικονομικές - εμπορικές σχέσεις Μόσχας και Άγκυρας, που έχουν αποκτήσει δυναμική το τελευταίο διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη υψηλόβαθμου αξιωματούχου από την Τουρκία, μετά την εκλογή Μπάιντεν.

Από την πλευρά της, η ελληνική πλευρά έχει ήδη ενημερώσει τους Αμερικανούς για τις απειλές που εξαπολύει ο Τούρκος πρόεδρος εναντίον της χώρας μας, όσο και για τις υπερπτήσεις που πραγματοποιούνται πάνω από τα ελληνικά νησιά.

Βέβαια, η Ελλάδα δεν είναι ο μοναδικός «πονοκέφαλος» της Ουάσινγκτον, καθώς τα προβλήματα με την Τουρκία είναι πολλά.

Ωστόσο, αυτό που ακούγεται από την αμερικανική πλευρά είναι πως όσο οι ΗΠΑ επενδύουν στρατηγικά στην Ελλάδα, τόσο περισσότερο ενδιαφέρονται για τη σταθερότητά της.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ