Σοκ στο Αφγανιστάν: Μεγάλη έκρηξη έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ - Τουλάχιστον 13 νεκροί ανάμεσά τους παιδιά

Σοκ στο Αφγανιστάν: Μεγάλη έκρηξη έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ - Τουλάχιστον 13 νεκροί ανάμεσά τους παιδιά

Οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται από το αμερικανικό Πεντάγωνο


Πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι υπάρχουν αναφορές για μεγάλη έκρηξη έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, οι οποίες επιβεβαιώνονται από το αμερικανικό Πεντάγωνο

 

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έκρηξη σημειώθηκε έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ», έγραψε στο Twitter ο Κίρμπι, ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν έχει σαφείς πληροφορίες για το αν υπάρχουν τυχόν θύματα.

Παράλληλα, Αμερικανός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται δήλωσε ότι οι αρχικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από επίθεση αυτοκτονίας.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, υπάρχουν θύματα τραυματίες, μεταξύ των οποίων Αφγανοί και Αμερικανοί πολίτες.

«Δίχως αύριο» η κατάσταση στην Καμπούλ

Εδώ και λίγες ώρες η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ είναι σε οριακό σημείο, καθώς χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να συγκεντρώνονται ώστε να φύγουν, παρά τις προειδοποιήσεις των Αμερικανών, των Βρετανών και άλλων συμμάχων ότι επίκειται τρομοκρατικό χτύπημα.

Υπάρχουν «πάρα πολύ αξιόπιστες» πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες ότι ένοπλοι σχεδιάζουν επίθεση με στόχο τους συγκεντρωμένους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ που προσπαθούν να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Τζέιμς Χίπι.

«Υπάρχει τώρα πολύ, πάρα πολύ αξιόπιστη πληροφόρηση για επικείμενη επίθεση και γι’ αυτό άλλαξε χθες το βράδυ η σύσταση του Φόρεϊν Όφις, ότι οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να έρχονται στο Αεροδρόμιο της Καμπούλ, θα πρέπει να μεταβούν σε ένα ασφαλές μέρος και να αναμένουν περισσότερες οδηγίες», δήλωσε ο υπουργός στο ραδιόφωνο του BBC.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS