Σίλβιο Μπερλουσκόνι - «Κερδισμένα» τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του από την διαθήκη - 100.000.000 ευρώ θα πάρει η τελευταία σύντροφός του

Σίλβιο Μπερλουσκόνι - «Κερδισμένα» τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του από την διαθήκη - 100.000.000 ευρώ θα πάρει η τελευταία σύντροφός του

Ποιες ήταν οι τελευταίες επιθυμίες του Σίλβιο Μπερλουσκόνι; Η διαθήκη του Ιταλού πρώην ηγέτη ανοίχτηκε και αναγνώστηκε προχθές το απόγευμα, μονοπωλώντας το ενδιαφέρον των ιταλικών αλλά και των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Η πλειονότητα της κολοσσιαίας περιουσίας του Μπερλουσκόνι μεταβιβάζεται στα δύο μεγαλύτερα παιδιά του, που έχουν πλέον στα χέρια τους το 53% της εταιρείας Fininvest, η οποία διαχειρίζεται τις μετοχές όλων των υπόλοιπων επιχειρήσεων. «Κανένας δεν θα έχει τον απόλυτο έλεγχο», τόνισε η ιταλική εφημερίδα «Repubblica».

Πακέτα μετοχών

Στη διαθήκη τού πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας προβλέπεται ότι τα τρία μικρότερα παιδιά του, τα οποία απέκτησε με τη Βερόνικα Λάριο, η Μπάρμπαρα, η Ελεονόρα και ο Λουίτζι, θα κατέχουν μειοψηφικό πακέτο των μετοχών της οικονομικής αυτοκρατορίας.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος τροποποίησε τη διαθήκη του τον Ιανουάριο του 2022, όρισε να δοθούν 100.000.000 ευρώ στη Μάρτα Φασίνα, την τελευταία σύντροφό του και άλλα 100.000.000 στον αδελφό του, Πάολο. Στον στενό συνεργάτη του και πρώην βουλευτή Μαρτσέλο Ντελ’ Ούτρι αφήνει 30.000.000 ευρώ. Σύσσωμος ο ιταλικός Τύπος σχολιάζει την τελευταία επιθυμία του Ιταλού μεγιστάνα.

Η ημερομηνία της διαθήκης -19 Ιανουαρίου 2022- είναι αυτή που ο Μπερλουσκόνι είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο «Σαν Ραφαέλε» του Μιλάνου. Στο τέλος του κειμένου αναγράφεται: «Σας ευχαριστώ, την αγάπη μου σε όλους σας, ο πατέρας σας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι».

Τα περισσότερα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου επικεντρώνονται στον Πιερσίλβιο, το δεύτερο παιδί που απέκτησε ο Μπερλουσκόνι με την Κάρλα Νταλ’ Όλιο και μικρότερο αδελφό της Μαρίνα Μπερλουσκόνι.

«Είμαι γιος του...»

Ο Πιερσίλβιο κατέχει θέση ευθύνης στις επιχειρήσεις του πατέρα του εδώ και αρκετά χρόνια. Από το 2015 ο Πιερσίλβιο είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Mediaset. Μια παλαιότερη δήλωσή του, που καταμαρτυρεί την αφοσίωσή του και την περηφάνια του για τις ρίζες του, αναπαράγεται από τα διεθνή μίντια: «Είμαι γιος του πατέρα μου».

Και ο Σίλβιο έδειξε να εκτιμά την πίστη και την ταπεινοφροσύνη του γιου του. Η Μαρίνα και ο Πιερσίλβιο αναδείχθηκαν στους μεγάλους διαδόχους της αυτοκρατορίας.

Οι παγκόσμιοι επενδυτές ωστόσο δεν έδειξαν να υποδέχονται με θέρμη το περιεχόμενο της διαθήκης. Χθες το πρωί οι μετοχές των εταιρειών του ομίλου σημείωσαν πτώση στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ