Σαρκοζί για γαλλικές εκλογές: Ανακοίνωσε πως θα ψηφίσει τον Μακρόν - «Είναι ο μόνος που μπορεί να δράσει»

Σαρκοζί για γαλλικές εκλογές: Ανακοίνωσε πως θα ψηφίσει τον Μακρόν - «Είναι ο μόνος που μπορεί να δράσει»

«Θα ψηφίσω Μακρόν, γιατί πιστεύω ότι έχει την απαραίτητη εμπειρία για να διαχειριστεί μια σοβαρή διεθνή κρίση», έγραψε στο Twitter.


Τη στήριξή του στον Εμανουέλ Μακρόν, ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, εξέφρασε ανοιχτά ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του πρώτου γύρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βαλερί Πεκρές, η οποία εκπροσώπησε το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, στο οποίο ανήκει και ο Νικολά Σαρκοζί, έπεσε στο 5,8%, οδηγώντας το κόμμα σε ιστορική ήττα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας είχε αποφύγει να εκδηλώσει τη στήριξή του στο πρόσωπο της Βαλερί Πεκρές. Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει ούτε το απαιτούμενο 5% ώστε να λάβει κρατική επιχορήγηση.

Με ανάρτησή του στα social media, ο Νικολά Σαρκοζί όχι μόνο τοποθετήθηκε υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν για τον δεύτερο γύρο, αλλά έπλεξε το εγκώμιό του τόσο για τη διεθνή του ακτινοβολία, όσο και για το οικονομικό και ευρωπαϊκό του πρόγραμμα.

Η δήλωση Σαρκοζί υπέρ Μακρόν αναλυτικά

«Οι Γάλλοι έκαναν την επιλογή τους και εξέλεξαν, για τον δεύτερο γύρο, τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και την υποψήφια του RN Μαρίν Λεπέν. Η βαρύτητα των μελλοντικών αποφάσεων με υποχρεώνει να εγκαταλείψω κάθε δισταγμό και να επισημάνω καθαρά ποιόν θα ψηφίσω.

Θα ψηφίσω τον Εμανουέλ Μακρόν, επειδή πιστεύω ότι έχει την απαραίτητη εμπειρία για να διαχειριστεί μια σοβαρή διεθνή κρίση, πιο πολύπλοκη από ποτέ. Επειδή το οικονομικό του πρόγραμμα τοποθετεί την εργασία στο κέντρο όλων των προτεραιοτήτων του.

Επειδή ο ευρωπαϊκός του προσανατολισμός είναι σαφής και καθαρός. Μια καινούρια εποχή ανοίγεται. Θα απαιτηθούν βαθιές αλλαγές. Θα πρέπει να εγκαταλείψουμε συνήθειες και κομματικά αντανακλαστικά.

Το διεθνές περιβάλλον και οι οικονομικές συνθήκες είναι δύσκολα και απαιτούν σκληρές και επείγουσες αποφάσεις. Απαιτούν επιλογές που θα δεσμεύουν τη Γαλλία για τα πέντε επόμενα χρόνια.

Η πίστη στις αξίες της ρεπουμπλικανικής Δεξιάς και στην δική μας παράδοση διακυβέρνησης πρέπει να μας καθοδηγήσουν στο να απαντήσουμε στην έκκληση ενότητας του Εμανουέλ Μακρόν ενόψει των προεδρικών εκλογών. Στις παρούσες συνθήκες είναι ο μόνος που μπορεί να δράσει.

Το συμφέρον της Γαλλίας πρέπει να είναι ο μοναδικός μας οδηγός. Ποτέ δεν κάνουμε λάθος όταν επιλέγουμε την καθαρότητα και την επιμονή».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ