Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Ουκρανοί έχουν παγιδεύσει με εκρηκτικά πυρηνικό πειραματικό αντιδραστήρα

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Ουκρανοί έχουν παγιδεύσει με εκρηκτικά πυρηνικό πειραματικό αντιδραστήρα

Σε μία άκρως ανησυχητική ανακοίνωση προέβη αργά το βράδυ ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστηρίζοντας ότι Ουκρανοί ακραίοι του Τάγματος Αζόφ, έχουν παγιδεύσει με εκρηκτικά πυρηνικό πειραματικό αντιδραστήρα, με σκοπό να «χρεώσουν» σε ρωσικό βομβαρδισμό τυχόν «ατύχημα».

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας έκανε λόγο για προβοκάτσια που επιχειρούν να κάνουν οι Ουκρανοί στην περιοχή του Χαρκόβου.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος είπε ότι στην περιοχή του Χαρκόβου κατεύθασαν ξένοι δημοσιογράφοι, προκειμένου να κατηγορήσουν τη ρωσική πλευρά.

«Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), μαζί με τους νεοναζί μαχητές του Αζόφ, προετοιμάζουν μια πρόκληση με πιθανή ραδιενεργή μόλυνση της περιοχής κοντά στην πόλη Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία», ανακοίνωσε τη Δευτέρα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι Ουκρανοί εθνικιστές έβγαλαν έναν αντιδραστήρα σε μια πειραματική πυρηνική εγκατάσταση στο Ινστιτούτο Φυσικής και Τεχνολογίας του Χάρκοβο. Οι μαχητές του SBU και του τάγματος Azov σχεδιάζουν να ανατινάξουν τον αντιδραστήρα και να κατηγορήσουν τον ρωσικό στρατό για μια πυραυλική επίθεση στην πειραματική πυρηνική εγκατάσταση.

Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή, ωστόσο πρόκειται για επίσημη ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ