Ρωσία: Το νοσοκομείο... καιγόταν, αλλά οι γιατροί ολοκλήρωσαν επιτυχώς εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς

Ρωσία: Το νοσοκομείο... καιγόταν, αλλά οι γιατροί ολοκλήρωσαν επιτυχώς εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς

Αφού βεβαιώθηκαν ότι ο ασθενής ήταν καλά, απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο - Η πυρκαγιά προκλήθηκε από ηλεκτρική βλάβη
Στη Ρωσία χειρουργοί ολοκλήρωσαν σήμερα με επιτυχία εγχείρηση ανοικτής καρδιάς παρά το γεγονός ότι στο νοσοκομείο είχε ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά. Ήταν αδύνατο να σταματήσουν παρά τις φλόγες.

Στο Μπλαγκοβετσένσκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή, ξέσπασε αργά το πρωί φωτιά στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου της πόλης, εξαιτίας της οποίας χρειάστηκε να απομακρυνθούν 128 άνθρωποι, ενώ το κτίριο γέμισε καπνούς.

Την ίδια ώρα μια ομάδα οκτώ γιατρών και νοσηλευτών έκαναν εγχείρηση ανοικτής καρδιάς σε έναν ασθενή στο ισόγειο.

«Δεν μπορούσαμε να διακόψουμε (…) έπρεπε να σώσουμε αυτό τον άνθρωπο (…) Η εγχείρηση ολοκληρώθηκε χωρίς δυσκολίες», δήλωσε ο Βαλεντίν Φιλάτοφ, ο επικεφαλής γιατρός στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24.

«Δεν υπήρξε πανικός», επεσήμανε μια άλλη γιατρός, η Αντονίνα Σμόλινα.

«Ήταν δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά επειδή (…) ήταν ενεργή σε όλη την επιφάνεια, δηλαδή σε 1.600 τετραγωνικά μέτρα», εξήγησε ο Κονσταντίν Ριμπάλκο, υποδιευθυντής της υπηρεσίας αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών της περιοχής.

Μόλις ολοκληρώθηκε η εγχείρηση και οι γιατροί βεβαιώθηκαν ότι ο ασθενής ήταν καλά, απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο μαζί του. Ο ασθενής μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από ηλεκτρική βλάβη, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία. Τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να υπάρξουν τραυματίες.

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα απονείμουν μετάλλιο στους γιατρούς για την αφοσίωσή τους αλλά και στους πυροσβέστες που κατέσβεσαν την πυρκαγιά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS