Πτώση τελεφερίκ στην Ιταλία: Στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει το φρικτό δυστύχημα με τους 14 νεκρούς

Πτώση τελεφερίκ στην Ιταλία: Στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει το φρικτό δυστύχημα με τους 14 νεκρούς

Οι μνήμες από το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα στην Ιταλία, στέλνοντας στον θάνατο 14 άτομα, ξύπνησαν ξανά τα τελευταία 24ωρα. Βίντεο που δημοσιεύουν διεθνή ΜΜΕ δείχνει την τελευταία, μοιραία διαδρομή της καμπίνας τελεφερίκ που συνετρίβη σε ορεινή περιοχή κοντά στη λίμνη Ματζόρε, όταν έσπασε το ατσάλινο νήμα που τη συγκρατούσε.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το υλικό αυτό δείχνει πόσο κοντά στην ασφάλεια βρίσκονταν οι 15 επιβάτες του τελεφερίκ προτού κοπεί το νήμα της ζωής τους με τόσο τραγικό τρόπο. Το δημοσίευμα αναφέρεται συγκεκριμένα σε δύο βίντεο που δημοσίευσαν τα ιταλικά ΜΜΕ: το ένα από αυτά τραβήχτηκε από το εσωτερικό του σταθμού στην πλαγιά του βουνού και το άλλο από σημείο εκτός. Μαζί, τα δύο βίντεο καταγράφουν τα 20 δευτερόλεπτα του τρόμου που οδήγησαν στο πολύνεκρο δυστύχημα, στις 23 Μαΐου.

Όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα, το ένα από τα βίντεο δείχνει την καμπίνα καθώς πλησιάζει τον σταθμό. Ενώ βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα μακριά από την ασφάλεια, το ατσάλινο νήμα σπάει και η καμπίνα εμφανίζεται να ακολουθεί μια ανεξέλεγκτη πορεία προς τα πίσω, προτού χτυπήσει σε έναν πυλώνα και τελικά συντριβεί. Το δεύτερο βίντεο που τραβήχτηκε έξω από τον σταθμό δείχνει από απόσταση την ξέφρενη πορεία της καμπίνας και των επιβατών της προς τον θάνατο.

 

Υπενθυμίζεται ότι από τους 15 επιβάτες που βρίσκονταν στο εσωτερικό της επέζησε μονάχα ένας, ο μικρός Εϊτάν, ένα πεντάχρονο αγόρι από το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, υπήρχαν πολλά τεχνικά προβλήματα που φαίνεται να οδήγησαν στην τραγωδία, αφού όχι μόνο έσπασε το ατσάλινο νήμα, αλλά όλα δείχνουν ότι δεν λειτούργησε ούτε το φρένο ασφαλείας, αφήνοντας την καμπίνα να πέσει τελικά στο κενό.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS