Προκαλεί η Μόσχα: Πρόβα παρέλασης με πυρηνικά - Δεν «βλέπουν» απειλή οι ΗΠΑ

Προκαλεί η Μόσχα: Πρόβα παρέλασης με πυρηνικά - Δεν «βλέπουν» απειλή οι ΗΠΑ

Στην εκτίμηση ότι δεν υφίσταται απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων εκ μέρους της Ρωσίας, παρά την πρόσφατη κλιμάκωση της ρητορικής από τη Μόσχα, εξέφρασαν οι ΗΠΑ.

«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε καθημερινά τις πυρηνικές δυνατότητες (των Ρώσων) όσο καλύτερα μπορούμε και δεν εκτιμούμε ότι υπάρχει απειλή για τη χρήση πυρηνικών όπλων, ούτε απειλή για τα εδάφη του ΝΑΤΟ», είπε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμυντικού τομέα, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters και ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Νωρίτερα, το ίδιο πρακτορείο μετέδωσε δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου ο οποίος είπε ότι ορισμένα ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο φαίνεται να στοχεύουν στην καταστροφή των μονάδων της αμυντικής βιομηχανίας. Σημείωσε επίσης ότι οι επιθέσεις αυτές αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της Ρωσίας να περιορίσει την ικανότητα της Ουκρανίας να αναπληρώσει τον οπλισμό της και να τον ενισχύσει.

«Ορισμένα πλήγματα στο Κίεβο, πιστεύουμε ότι στόχευαν τις εγκαταστάσεις στρατιωτικής παραγωγής. Ξέρω ότι υπάρχουν αναφορές ότι έπληξαν (σ.σ. οι Ρώσοι) κατοικημένες περιοχές. Δεν έχουμε λόγο να αμφισβητούμε ότι το έκαναν αλλά (…) δεν είμαστε 100% βέβαιοι ότι σκόπευαν να πλήξουν κατοικημένες περιοχές», πρόσθεσε.

Οι Ρώσοι έβγαλαν τα πυρηνικά στην πρόβα για τη στρατιωτική παρέλαση

Την ίδια ώρα, η Ρωσία προετοιμάζεται πυρετωδώς για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 9ης Μαΐου, με αφορμή την 77η επέτειο από τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης κατά των Ναζί στον "Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο" του 1941-1945.

Η πρώτη πρόβα πραγματοποιήθηκε με μεγαλοπρέπεια το βράδυ της Πέμπτης στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας με τις πεζές μονάδες και τη μηχανοκίνητη φάλαγγα, ενώ είχε και τα πυρηνικά σε πρώτο πλάνο, σύμφωνα με εικόνες και βίντεο που κυκλοφόρησαν. Στα βίντεο φαίνονται βαρέα όπλα τα οποία σύμφωνα με τις αναρτήσεις στο Twitter είναι πυρηνικά, κάτι που επιβεβαιώνει και η ανταποκρίτρια του Skynews στη ρωσική πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται πως η πιθανή χρήση τους έχει πέσει αρκετές φορές στο τραπέζι από το Κρεμλίνο, ακόμα και από τον ίδιο τον Πούτιν, το τελευταίο διάστημα, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ