Πρώην ταξιδιώτης του υποβρυχίου αποκαλύπτει: «Πριν μπεις υπογράφεις ένα χαρτί που γράφει ότι μπορεί να πεθάνεις»

Πρώην ταξιδιώτης του υποβρυχίου αποκαλύπτει: «Πριν μπεις υπογράφεις ένα χαρτί που γράφει ότι μπορεί να πεθάνεις»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για το μικρό υποβρύχιο Titan, το οποίο αγνοείται από τις 18 Ιουνίου στον Ατλαντικό.

Καθώς ο χρόνος κυλά, τα περιθώρια για τους πέντε επιβαίνοντες στενεύουν, με το οξυγόνο να εξαντλείται. Οι επιβαίνοντες φέρεται να έχουν φαγητό και νερό, σύμφωνα με ρεπόρτερ του BBC σε θέματα επιστήμης, Βικτόρια Τζιλ. Όπως έγραψε, αν και η OceanGate δεν έχει απαντήσει σε αιτήματα ερωτήσεων σχετικά με τις συνθήκες εντός του υποβρυχίου, μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν βρεθεί σε αυτό αναφέρουν ότι υπάρχει τροφή και νερό.

Παράλληλα, ένας άνθρωπος, που έχει επιβιβαστεί στο υποβρύχιο, δήλωσε ότι πριν μπεις σε αυτό υπογράφεις ένα έγγραφο με το οποίο λαμβάνεις την ευθύνη του ταξιδιού σου. Αυτό που τονίζει ότι μόνο στην πρώτη σελίδα αναφέρεται τρεις φορές ο «θάνατος».

«Υπογράφεις μια τεράστια δήλωση που απαριθμεί με τον έναν τρόπο ή με τον άλλο τρόπο ότι μπορεί να πεθάνεις στο ταξίδι», δήλωσε ο Μάικ Ράις στο BBC. «Αναφέρουν τον θάνατο τρεις φορές στην πρώτη σελίδα, οπότε δεν είναι ποτέ μακριά από το μυαλό σου».


«Όλα είναι νέα τεχνολογία, τα μαθαίνουν στην πορεία»

Ο Ρις έκανε ένα ταξίδι με το υποβρύχιο Titan της OceanGate Expeditions το 2022 και δήλωσε την Τρίτη: «Καθώς έμπαινα στο υποβρύχιο, αυτή ήταν η σκέψη μου: "Λοιπόν, αυτό θα μπορούσε να είναι το τέλος"».

«Έτσι, κανείς που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση δεν αιφνιδιάζετε. Όλοι ξέρετε σε τι μπλέκεστε».

Όπως πρόσθεσε: «Είναι πραγματική εξερεύνηση, δεν είναι διακοπές. Δεν είναι αναζήτηση συγκίνησης, ούτε ελεύθερη πτώση με το αλεξίπτωτο. Πρόκειται για εξερευνητές και ταξιδιώτες που θέλουν να δουν κάτι».

Ο Ρις έχει ταξιδέψει τρεις φορές με το υποβρύχιο Titan της OceanGate: Μία στον Τιτανικό και δύο στα ανοικτά των ακτών της Νέας Υόρκης - και ότι κάθε φορά χάνονταν οι επικοινωνίες. «Αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται για ένα κακοφτιαγμένο πλοίο ή οτιδήποτε άλλο: Απλώς, όλα αυτά είναι νέα τεχνολογίας και τα μαθαίνουν στην πορεία», είπε. «Θυμηθείτε τις πρώτες μέρες του διαστημικού προγράμματος».

Να σημειωθεί ότι οι New York Times αποκάλυψαν ότι ειδικοί εντός και εκτός της OceanGate αποκάλυψαν είχαν προειδοποιήσει από το 2018 με επιστολή τους για πιθανά «καταστροφικά» προβλήματα με την ανάπτυξη του Titan και την προγραμματισμένη αποστολή του να περιηγηθεί στα συντρίμμια του Τιτανικού.

Με πληροφορίες BBC

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ