Προειδοποίηση Μεντβέντεφ: Θα γίνει πυρηνικός πόλεμος σε περίπτωση ήττας της Ρωσίας στην Ουκρανία

Προειδοποίηση Μεντβέντεφ: Θα γίνει πυρηνικός πόλεμος σε περίπτωση ήττας της Ρωσίας στην Ουκρανία

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε σήμερα ότι «ήττα πυρηνικής δύναμης σε συμβατικό πόλεμο ίσως πυροδοτήσει πυρηνικό πόλεμο», αναφερόμενος έμμεσα στη στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σε ανάρτησή του στο Telegram αναφορικά με τη στήριξη του ΝΑΤΟ προς τον ουκρανικό στρατό, ο Μεντβέντεφ δήλωσε: «Πυρηνικές δυνάμεις ποτέ δεν έχασαν μεγάλες συγκρούσεις από τις οποίες εξαρτάται η τύχη τους».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μεντβέντεφ έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι η ανάμειξη της Δύσης στην Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο και έχει χαρακτηρίσει τους Ουκρανούς «κατσαρίδες», με το Κίεβο να απαντά ότι αυτή η ρητορική είναι ανοιχτά γενοκτονική.

Με τη σειρά του, ο Πούτιν έχει τονίσει ότι ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου αυξάνεται, σημειώνοντας ωστόσο ότι η Ρωσία δεν έχει «τρελαθεί» και ότι θεωρεί το δικό της πυρηνικό οπλοστάσιο ως καθαρά αμυντικό αποτρεπτικό μέσο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ